Cizrnová polévka s opečenou slaninou

snedeno.cz Kuchařka: snedeno.cz

Doba přípravy: 90 4 porce Polévky 4 názory

Suroviny

200 g cizrny
60 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 lžička hrubozrnného kari koření
1/3 lžičky římského kmínu
2 zeleninové bujony bio
olivový olej
naklíčená semínka ředkviček
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Začneme den předem tím, že si namočíme cizrnu do studené vody. Může jí být i víc a to, co nám po uvaření zbude, schováme napříště v mikroténovém sáčku do mrazáku. Druhý den vodu z cizrny slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka (přibližně 1 hodinu).

  2. Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a česnek na plátky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a osmažíme mrkev. Přidáme římský kmín, posekanou cibuli a česnek a necháme ještě zrůžovět. Okořeníme kari kořením. Přidáme 3/4 uvařené cizrny s trochou vody, přihodíme bujony, přiklopíme pokličkou a chvilku povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme citronovou šťávou.

  3. Slaninu rozkrájíme na proužky a opečeme na malé pánvičce. Vyškvařenou slaninkou a kuličkami cizrny zdobíme polévku na talířích. Posypeme klíčky ředkviček (semínka propláchneme na necháme naklíčit ve speciální klíčící nádobě).

Poznámka

Nestavte se k cizrně zády, má totiž omlazující účinky jak na pleť, tak na chrupavky a to se, dříve nebo později, hodí každému. A navíc ta její oříšková chuť je prostě neodolatelná :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cizrnová polévka s opečenou slaninou

  • snedeno.cz snedeno.cz(autor receptu)

    Tak dejte vědět, jak se povedla:-8

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Miriam Kotorová:Nikdy jsem neházela flintu do žita, natož do cizrny;-), nyní ji bohužel nemám ve svých zásobách, ale určitě už doma bude brzy bublat ;-):-):-K

    Odpovědět

  • Miriam Kotorová Miriam Kotorová(neregistrovaný)

    "Yanull", život mě naučil, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř, takže neházejte flintu do cizrny a:yes: šup vařit!!! :-));-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    S vařením této polévky jsem měla začít před mnoha lety;-):-), nyní už to vidím beznadějně;-), ale určitě ji uvařím, hlavně pro tu oříškovou chuť ;-):-p+1:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: cizrnova polévka polevka z cizrny cizrna recepty kuchařka miriam kotorová cizrnová polévka s kari top recepty polévka cizrnová cizrna recepty polévka polévka se slaninou krémová cizrnová polévka cizrnova se slaninou miriam kotorová knedlíčky do polévky z cizrny cizrna polevka recept krémová cizrnová polévka s opečenou cizrnou knedlíčky so slaninkou citronová polévka se slaninou cizrnová s houbami cizrnova polevka se slabinou