Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 851 kJ / 4 028 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,35 g |
| Tuky | 124,71 g |
| Vláknina | 23,34 g |
| Cholesterol | 733 mg |
| Sodík | 268 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 617,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Náplň:
Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici. Krok 2: Těsto:
Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek. Krok 3: Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny. Krok 4: Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao. Krok 5: Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto. Krok 6: Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny. Krok 7: Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád. Krok 8: Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi. Krok 9: Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.
Smíchám prášek se zakysanou smetanou (nevařím jej) a s vanilkovým pomazánkovým máslem, krém jsem nechala v lednici. Krok 2: Těsto:
Ze lžičky vlažné vody, lžičky cukru, špetky soli a lžičky mouky a celého rozdrobeného droždí nechám vzejít kvásek. Krok 3: Cukr moučku a 2 žloutky utřu do pěny. Krok 4: Smíchám prosáté mouky, rozinky a kakao. Krok 5: Do moučné směsi přidám utřený cukr s vejci, rozpuštěné máslo, vzešlý kvásek a postupně přilévám vlažnou vodu a zpracovávám těsto. Krok 6: Nechala jsem jej kynout na teplém místě 1 hodinu, poté jsem jej ještě jednou zpracovala a opět nechala kynout další 3 hodiny. Krok 7: Těsto jsem si rozdělila na válečky, které jsem si rozprostřela a potřela vanilkovým krémem a smotala do rolád. Krok 8: Takto naplněné rolády jsem naskládala na sebe na plech a zafixovala špejlemi. Krok 9: Peču v horkovzdušné troubě na 180 °C zhruba 30 minut.
Zveřejněno 16. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Popletená vanilková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ag4z
Moje poznámka
Popletená vanilková kynutá buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ag4z
Nejnovější recepty
Cibulové rizoto z papiňáku
Přidáno před 6 hodinami
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 12 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 20 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 5 hodinami
Nádivka z cukety
Danna před 5 hodinami
Tvarohový koláč z bílé čokolády
JaniceKey před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
kachlicka77 před 6 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
Kristl1980 před 6 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
DitaB před 7 hodinami
Salát s mozzarellou a kuřecím masem
bittmanv před 7 hodinami
Nudle s tvarohem a jablky
brtna před 7 hodinami
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 8 hodinami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 8 hodinami
Tématické fráze:
vanilkova buchta,
kynutá buchta s pudinkem,
kynute buchty s pudinkem,
buchty,
vanilková buchta na plech,
kynutá buchta se zakysanou smetanou,
kynutá buchta na plech,
kynuté buchta s pudinkem a zakysanou smetanou,
kynuté buchty,
kynute buchty se zakysané smetany,
kynuté buchty se zakysanou smetanou,
kynuta buchta s zakysanou smetanou,
kynuté buchty z pomazánkového másla,
vanilkova náplň do buchet,
kynuta buchta na plech s pudinkem,
kynuté buchta s pudinkem,
kynutá buchta z kysané smetany,
kynuta buchta ze smetany,
vanilkova buchta na do plechu,
vanilková buchta recepty
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
voda,
droždí čerstvé,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
pomazánkové máslo,
rozinky,
kakao
Komentáře (3)