Chleba s chilli s žitnou moukou

Marri Kuchařka: Marri

Doba přípravy: 1 hodina Slané pečivo 4 názory

Suroviny

3 lžičky soli (mám himalájskou hrubozrnou sůl - je méně slana než bílá čistěná)
kmín
chilli koření
2 lžíce olej
1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička octu
250 g hladké mouky
250 g žitné mouky
300 ml vody
kmín
koriandr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smíchám s kořením, solí a sušeným droždím.

  2. Následně přidám olej a vlažnou vodu a ocet.

  3. Vše smíchám a nechám jej odležet 3 hodiny na teplém místě. Udělám dvě šišky, posypu jej chilli kořením s hrubou solí a dám péct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 30 minut poté snížím teplotu na 180 °C a dopékám do zhnědnutí kůrky cca 20 minut.

  4. Bylo by vhodné ještě nechat šišky na hodinku nakynout na tácku, což jsem neudělala, ale i tak byl dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba s chilli s žitnou moukou

  • Marri Marri(autor receptu)

    cathleen:oki, doupravím

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Marri:nejsem profi:-))
    Pokud je to takhle, je třeba vše do receptu dopsat - jak do surovin, tak upřesnit i postup.
    A jestliže víš, žes udělala krátkým odležením před pečením chybu, je třeba recept napsat tak, aby ostatní tu chybu nemuseli dělat po tobě.

    Odpovědět

  • Marri Marri(autor receptu)

    cathleen:ahoj, ty jakozto profim mas uz chyby vychytane, ja jsem zacatecnik a toto je muj prvni chleb. Pouzivam himalajskou sul a ona neni az tak slana, jako cistena bila. Ano po vykynuti jsem udelala sisky, chvilku nechala odlezet a hned pekla - ano, az pak jsem se docetla, ze je dobre nechat vykynout jeste ony sisky, priste to bude lepsi.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    3 lžičky soli na 500 g mouky jsou opravdu hodně, běžně se používají 2 lžičky a i tohle množství spousta lidí kvůli chlebové chuti snižuje. Navíc je chleba solí i posypaný.
    K tomu posypu hrubozrnnou solí - kdo chlebík nedojí v den upečení, měl by počítat s tím, že do druhého dne sůl na povrchu bochníků zvlhne a bude vlhká i kůrka kolem rozmočených krystalků.
    A mám dotaz ke kynutí - těsto kyne 3 hodiny, pak uděláš šišky a bez dalšího kynutí hned pečeš?

    Odpovědět

Tématické fráze: chleba s žitnou moukou chleba z žitné mouky žitná mouka recepty chléb ze žitné mouky chléb s chilli chleba z žitné mouky recept chilli chléb az-recepty.cz chleb z žitné chlebove mouky co udelat ze žitné mouky recepty z žitné mouky chléb z žitné mouky recept na chleba z žitné mouky domácí chléb s chilli chléb s žitnou moukou domací chléb chilli chléb z žitné hladké mouky chléb z žízně mouky recept pita chléb z žitné mouky chili chléb