Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opluskance

Opluskance jsou tradičním sladkým pokrmem ze Slovácka. Jde o jakousi podobu halušek z polohrubé mouky, které uvaříme ve vodě a při servírování je doplníme pikantními povidly a mákem. Samozřejmě nesmíme zapomenout na jejich polití rozpuštěným máslem.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

19. 1. 2016 21:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vlastaszokeova

24. 1. 2016 22:45

Já bych řekla , že jsou to spíše noky nebo halušky bez brambor.Vlasta Szokeová

cathleen cathleen

23. 1. 2016 10:32

gurmet: máš na mysli bramborové knedlíky:-?

gurmet gurmet

22. 1. 2016 10:15

Znám tohle jídlo, pod názvem "Ochlupkanky", u nás se dělalo z nakrájených knedlíkůa jedlo se to z velké mísy! :-p

chocolate chocolate

21. 1. 2016 22:32

Za mou malickost bod-jednoduche a urcite strasne dobre.

dadka

21. 1. 2016 22:27

to je zajímavý recept,vyzkouším:yes:

maiva maiva

20. 1. 2016 15:23

Pěkný recept, dobré jídlo:-p+:yes:Že už něco pamatuje není na škodu, možná lepší než jiné s velkou "galerií" koření:-D

hosta hosta

20. 1. 2016 12:27

S mákem můžu cokoliv, tohle jsem neznala, jen bramborové šišky či rezance, až budu chtít zahřešit, udělám:yes:

cathleen cathleen

20. 1. 2016 12:19

Mám radost, že se opluskance líbí. Jednak je to kus našich tradic a pak také jsou opravdu výborné a hlavně - velmi rychle připravené:yes:

1974andrea: Andri, asi ano. Noků i nočků potkávám hodně druhů, liší se jen v drobnostech nebo (jako tady) v příloze. Ale moc dobré jsou pokaždé:-p

spagetka: pokud je opravdu znáš, mrzí mě, že sem pro nás nepřidáš spíš tahle stará, jednoduchá jídla...než pokrmy se spoustou druhů koření (často se chuťově bijícího), podlité vínem, které asi udělá málokdo.
V jednoduchosti je krása;-) Díky za každý nový pra-starý recept, který přidáš!:-K

magdalenka magdalenka

20. 1. 2016 11:21

Krásny recept a krásny názov...:yes:milujem staré jedlá!

Irrena Irrena

20. 1. 2016 10:34

Skvělé:yes::yes::yes:

spagetka spagetka

20. 1. 2016 06:23

1974andrea: jo špecle nasladko ;-):-p
cathleen: díky za připomenutí tuhle variantu jsem nedělala už hooodně dlouho, stejně ty staré recepty jsou nej...:yes::yes::yes::yes::yes:

janek53 janek53

20. 1. 2016 00:56

A už vím čím se budu nacpávat:-p

1974andrea 1974andrea

19. 1. 2016 22:09

Ivčo, to je něco podobného jako spätzle nebo ne?

Masula Masula

19. 1. 2016 21:48

Tak to je pro mne novota :-O ;-):-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zasmurany regiment ušmouraný regiment pekařská bída pupáčky pupáky s mákem opekance- pupáky recept pupáčky s jablky kuchařka tradičních pokrmů na slovácku-recepty pekařská bída s jablky slovenské pupáčky pupáky recepty slovacko recept s makem pupacky s mákem pupáky recept josefina havlínová popluskance ušmouraný recept zašmúraný regiment pupáky s mákem recept pupáky z z polohrubé mouky

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, sůl, mléko, povidla švestková, mák mletý, máslo

TopRecepty.cz

Opluskance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mx33