Fazolková "kyselka"

Danca Kuchařka: Danca

Polévky 1 názor

Suroviny

30 g másla
1 velká cibule
cca 300 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek ( já jsem měla mix zelených a žlutých )
100 g paprikové pikantní klobásy (maďarská, chorizo...
2 PL hladké mouky
3 středně velké brambory
1 l vývaru nebo vody (zde kuřecí vývar)
0,25 l plnotučného mléka nebo 100 ml smetany na vaření
ocet
sůl, pepř
popř. kopr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu.

  2. Přidáme očištěné, konců zbavené a na špalíčky nakrájené fazolky, na kostky nakrájené oloupané brambory, promícháme a zasypeme moukou. Za stálého míchání chvíli zarestujeme, poté přilijeme vodu nebo vývar a pod pokličkou necháme na mírném ohni probublávat. Občas zamícháme.

  3. Když jsou fazolky i brambory měkké, vlijeme mléko nebo smetanu a necháme přejít varem. Až potom ochutíme solí, pepřem a octem, který přidáváme opatrně, po lžících.
    Polévku ještě chvíli provaříme a nakonec můžeme přidat asi lžíci nasekaného kopru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolková "kyselka"

Tématické fráze: kyselka s klobásou kyselka recept kiselka polevka fazolková maďarská fazolkova kiselka