Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 8. 2016 21:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 449 kJ / 1 780 kcal
Bílkoviny22,48 g
Tuky162,58 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,31 g
Sacharidy46,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

(tato vychytávka je podle TV prima - podle Zdenka Pohlreicha).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

28. 7. 2017 10:41

magdalenka: :-D;-) Napadlo ma, že možno preto, aby sa to odlíšilo od leča s klobásou a pod. Ak je ton zeleninové, predpokladám, že tam nebude žiadna klobása.;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 7. 2017 10:17

magdalenka: stejně jsem uvažovala i já :-8 Lečo nekupuji, tak mě přidaný výraz -zeleninové- překvapil a přišel zbytečný (recept se původně jmenoval ...na leču). Rozhodně mi nevadí.
To víc by mě zajímalo, jestli Ivana tu šťávu přecedila (a v receptu neuvedla), že je tak čirá. Fotku má nádhernou, chutnou:yes: ale bez zeleniny z názvu...

magdalenka magdalenka

28. 7. 2017 09:24

tejaja: etikety viem čítať, len uvažujem, či existuje aj iné lečo.

tejaja tejaja

28. 7. 2017 08:47

Stačí pozrieť v obchode na etikety a označenie zeleninové lečo je tam. ;-) https://www.google.sk/search?q=zeleninov%C3%A9+le%... ;-)

magdalenka magdalenka

28. 7. 2017 08:02

casino: existuje aj nezeleninové lečo?

casino casino

27. 7. 2017 22:46

cathleen:
Zdendu P. mám taky rád:-K a zatím si i tento kuchařský matador naběhl na divácké vidle:-p když onehdy na dřevěném špalku pitval kuře a bezprostředně po tom potom na stejném špalku krájel zeleninu na salát:-((
No, tady se vyžadovaného linku na Z.P. asi nedočkáme..., zato tu ale máme zeleninové lečo: https://www.toprecepty.cz/recept/31969-zeleninove-... :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2017 10:41

Hledám recept na úpravu hovězího a narazila jsem na tento tvůj :-)
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila:yes::yes:)

hosta hosta

17. 8. 2016 21:08

Přesto, že už po několikáté recept upravuješ, doporučila bych ti použít formulaci, kterou uvedla MajaV - že se podlije jen několika lžícemi a nechá se odpařit NA tuk - ne že se vydusí tuk. Asi to je slovíčkaření, ale dost podstatné - a vše by bylo jasné:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

17. 8. 2016 20:53

Ivace64: také by mě to zajímalo. Jen nechápu, proč bych kvůli tomu měla hledat na fb tvůj profil?:-O
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.

Ivace64 Ivace64

17. 8. 2016 20:46

spagetka: musela bych Ti donest set-tobox, :-) prostě dnes jsem se dozvěděla od kuchařů a syna, který je šéfkuchař, že je to známá finta v restauracíh, viz můj profil na fb:-) a dál už k tomu dělám tečku Ladi:-)

Ivace64 Ivace64

17. 8. 2016 13:45

cathleen: to bylo v průběhu loňského roku, jak vařil soboty, různě, hovězí masa, pak byla vepřová masa, pak byla další a další, mám to někde na settoboxu nahrané, průběžně mažeme, ale vím, že jsem si to tehdy napsala a dala na lednici na magnet. Zarazilo mne to, ale vyzkoušela jsem to, bujon jsem použila já, ale on měl vývar tmavý z kostí.:-)

MajaV

17. 8. 2016 11:16

hosta: Máš pravdu, kdo tenhle postup nezná, z receptu pochopit nejde. Někdo to používá právě kvůli té barvě, kterou pak má všechna cibule(při smažení je přece jen nějaký kousek tmavší nebo světlejší). Ale zase ztratí tu křupavou chuť, která ale tady zalitím vývarem stejně není potřeba.

spagetka spagetka

17. 8. 2016 08:28

Dala jsem si teď tu práci a snažila se najít restování na bujonu, zadala jsem si i ZP a jeho recepty, nepovedlo se mi to najít. Je fakt, že jsem našla recept z r.2011 přímo na topkách, kde autorka přidává rozmělněný bujon ale bez tekutiny!!!!
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.

hosta hosta

17. 8. 2016 08:22

MajaV: no, takhle bych to pochopila, pokud by to tak bylo popsáno v receptu:-);-),

tejaja tejaja

17. 8. 2016 07:31

MajaV: Ale asi by to potom chcelo to množstvo vody (vývaru) do postupu napísať, pretože v postupe je, že cibuľu zalejeme vývarom a medzi surovinami vidím 500 ml vývaru.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí závitky podle šéfkuchařů hovězí na leču hovezi s lecem hovězí plátky na leču hovezi maso na lecu závitky s lečem hovězí na na leču hovězí závitky hovězí v leču hovězí maso v leču pikantní hovězí na zelenině zeleninové leco s hovězího masa hovězí maso s lečem lečo s hovězím masem hovězí lečo hovězí maso na zeleninové lecu hovězí přední se zeleninovým lečem hovězí s lečem hovězí plátky s lečem recepty.hovězí na leču

Suroviny: hovězí zadní, slanina váhalova, lečo, vejce, okurky sterilované, šunka zauzená, špek, pepř barevný mletý, paprika sušená uzená, sůl, hořčice dijonská, cibule, vývar

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwn2