Dušené koleno na česneku

Jijan Kuchař: Jijan

Doba přípravy: Asi 1,5 hodiny Dle toho jak je kdo hladový. Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

větší vepřové koleno
3 cibule
česnek-čím víc, tím líp
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hotová tmavá jíška
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostím (někdo dělá vcelku) a nakrájím na nepravidelné plátky.
    Do hrnce dám olej a na něm osmahnu na kostky nakrájenou cibuli. Když je tak akorát, vložím na ní maso, osolím opepřím a opékám.
    Když se maso zatáhne, podliji vodou a pod poklicí dusím půl hodiny. Potom přidám utřený česnek a dusím doměkka.

  2. Když je maso měkké, vyndám ho z hrnce a dodělám šťávu za pomoci tmavé jíšky. Když je hotová, znovu do ní vložím maso a nechám ještě tak pět minut povařit, aby se chuť dostala do masa.

  3. Jako přílohu mám nejraději bramborový knedlík a kyselé zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené koleno na česneku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dusene koleno dušené vepřové koleno dušené koleno se zeleninou