Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštikoše

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

12. 10. 2016 22:31

Suroviny

Porce: 10 středně velkých silikonových košíčků

Nutriční hodnoty

Energie6 213 kJ / 1 485 kcal
Bílkoviny60,95 g
Tuky132,33 g
Vláknina0,75 g
Cholesterol 2,10 g
Sodík 3,47 g
Sůl8,67 g
Sacharidy12,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poprvé jsem dala másla málo, směs byla chutná, ale velmi tuhá, nešla roztírat. Tak jsme ukrajovali, ale kdo chce roztírat například na chleba, přidejte máslo, bude se to i lépe zpracovávat jako hmota.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

casino

14. 10. 2016 18:20

spagetka:

spagetka

14. 10. 2016 18:16

Svaťa: to je, bohužel, casinuv styl, děsně ftipnej, urážející, ale když jeho ftipy nikdo nechápe, tak se diví a dává citáty :-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q:-Q jinak ale fááákt rozumí všemu :-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p a jeho rady, proč je nechápete? On to dělá nejlíp ;-);-):-D:-D:-D

Svaťa

14. 10. 2016 17:43

casino: Tak proč to děláte? Proč jste tak arogantní vůči lidem?

casino

14. 10. 2016 17:01

woman:
Hmmm, tak to jsem nechtěl a VÁŽNĚ by mě to mrzelo;-(
Jsem si říkal, jak dokážete s přehledem a bez emocí reagovat na úrovni...:yes:
Škoda:-!
No, asi to slíznu za to, že jsem vyštval další kuchařku:-((
Promiňte:-K

woman

14. 10. 2016 16:30

casino:
Asi jsem tu navíc i já, nejen tento recept. Podle konverzace, tu snad ani být nechci... takže mizím a krásný zbytek dne.

casino

14. 10. 2016 13:09

woman:
Dobré odpoledne
Traduje se, že ženy a muži různí jsou a v hlavách se jim to moce různým způsobem:-D
Právě proto, že při práci (dokonce i v kuchyni) dokážu SOUČASNĚ:-!:-D po ženském způsobu pracovat i přemýšlet, tak dělám paštiku způsobem, který jsem popsal níže. :-K
No, a ta játra dělaná jen tak tak, tak to je paštika teprve jak máááslo:-)

casino

14. 10. 2016 13:01

Ivosisko:
Díky za přihrávku:-)
No, mám food proceror, dva mixery, ale tady toto mělním zásadně tyčákem (tyčový mixer) je to rychlejší (nemusím hmotu požduchovat do záběru), ale především praktičtější (nemusím hmotu pracně dolovat z mixeru a tento, v mém případě, pracně umývat);-(
"Kastrůlkový mezikrok"
Tento rcp je tu víceméně navíc, ale nechám to bejt;-) Jediné jeho plus by asi před 10ti lety bylo v tom, že se nepeče (ani v lázni):yes:
Pecept mám zmáknutý:-) : Játra po očištění nekrájím a nadrobno ani náhodou - dusím vcelku V KASTROLE:-! a ne podle času, ale podle barvy: až největší kus masa po rozkrojení přestává být krvavý, sundám KASTROL z ohně a po částečném vychladnutí (máslo stačí mít povolené, ale přidávám i sádlo) přidám koření https://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-k... v KASTROLE mixuju. Dochutím, dosolím, doředím a stěrkou přendám do tvořítek nebo i do misek do mrazáku - tímto odpovídám (autorka snad promine) na dotaz stran konzervace:-)

Ivosisko

14. 10. 2016 12:07

Tady někdo čte nepozorně - Woman is author :-p
Kastrůlkový mezikrok má svoji vnitřní logiku nejen z důvodu zchlazení, ale jak rovněž Woman podotkla, ne každý používá klasický mixér a spíše volí ruční stroj.

Já bych se spíše autorky zeptal, zda zkoušela směs nějakým způsobem konzervovat anebo zda má povědomí, jestli je tato směs ko konzervaci vhodná?

Tak jsme si pokecali a nyní to pojďme vyzkoušet :-D

hosta

14. 10. 2016 11:00

woman: možná jde spíše o to, že se mixuje v tomto množství postupně, na několikrát, jak i doporučuješ. Nebyl by jinak problém nechat játra zchladnout na pánvi, na které se připravovala.

woman

14. 10. 2016 08:22

casino:
Dobrý den Vám i ostatním. Nabízí se položená otázka PROČ NE rovnou do mixéru. Dovolte, abych odpověděla.
1. U práce přemýšlím a domnívám se, že ne všechny čtenářky mají skleněný mixér pro gastroprovozy, který zvládne vařicí a velmi horká jídla nebo drtit kostky ledu, jaký mám já. Takže s čistým svědomím a k úctě k jejich mixérům.
2. Tím, že všechny ingredience přendáme z pánve do kastrolku se přece jen zchladí a máslo se trošku rozpustí, sůl a pepř, případně jiné koření dle vlastní chuti zamícháme a přelijeme smetanou. A věřte, nebo ne, ono se to pak i lépe mixuje!
:-)

casino

13. 10. 2016 22:13

"Z pánvičky přeložíme do kastrolu,..."
No, proč ne přímo do mixeru, he?:-O

Ivosisko

13. 10. 2016 12:20

Miloučký název pro miloučký návod ;-) :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí játrová domácí paštika recepty divoká kachna recept pastika z kukuřicich jater kastrulkovy chléb jak konzervovat paštiku z krůtích jater ftipy.sk

Suroviny: játra kuřecí, máslo, sůl, pepř, koření, cibulka, smetana

TopRecepty.cz

Paštikoše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVxl