Noky s dýňovou omáčkou a klobáskou

Suroviny 3 porce

cca 0,5 kg máslové dýně nebo dýně hokaido
máslo
1/2 cibule
4 stroužky česneku
2 nožičky klobásy
400 ml kokosového mléka
sůl
Hraška na případné zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme na malé kousky a dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Hokaido loupat nemusíme, slupka změkne.

  2. Na pánvičce nebo v kastrolku rozpustíme máslo a zpěníme cibulku, přidáme česnek a restujeme jen chviličku, aby se nezačal připalovat a hořknout.

  3. Vsypeme dýni a za občasného promíchání restujeme. Po pár minutách podlijeme vodou a dusíme, než je dýně měkká.

  4. Vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou omáčkou. Podle potřeby dochutíme solí.

  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit Hraškou, pak ještě 20 minut povaříme.

  6. Klobásku nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme.

  7. Noky uvaříme podle návodu.

  8. Noky dáme na talíř, přelijeme je omáčkou a posypeme opečenou klobáskou.

Poznámka od kuchařky

V jedné hodně staré Tině byl recept na noky s dýní a klobáskou, kdysi dávno jsem ho dělala, tak jsem si ho teď upravila a doplnila podle sebe.

Kokosové mléko dodá omáčce tu správnou chuť, je přímo vynikající. Dají se dát i noky s omáčkou bez klobásky, nebo místo klobásky opéci některý z Klaso výrobků (Klaso jemné, lahůdkové, Klaso kostky na čínu, Klaso klobása...).

Vynikající jídlo:-)

Pokud je omáčky víc, dá se použít i jako hustá polévka.

Komentáře k receptu Noky s dýňovou omáčkou a klobáskou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dýňová omáčka s noky noky s dynovou omackou máslová dýně recept dynova omacka na noky dýňová polévka s noky recept noky s klobásou recept boloňská omáčka dýňová omáčka recept dynova omacka recept noky s omáčkou noky s dýňovou omáčko dyně s klobásou recepty