Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,43 g |
| Tuky | 87,60 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 496 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 314,94 g |
Postup přípravy
Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem. Krok 2: Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky. Krok 3: Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Moje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 19 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 19 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 6 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 3 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 3 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 4 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept na briošky,
briošky,
briošky recept,
recept na briosku,
těsto na briošky,
brioský se suseneho drozdi,
bylinkove briosky,
briosky s tvarohem,
recepty z růžičkové,
top recepty recept na briošky,
recept na brioky,
brijoska,
recepty od helenky růžičkové,
recepty z růžičko,
kynuté těsto briošky na 12 kousku,
recept na brijosku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
citron,
droždí sušené,
sůl,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Děkuji.
K receptu nejsou žádné komentáře.