Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
S jahodovým moučníkem se trefíte do chuti snad úplně každému. Hodí se jak k pohoštění návštěvy, tak na rodinnou oslavu. Lahodné řezy s pudinkový krémem a čerstvým ovocem osloví i ty největší kritiky.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 455 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,39 g |
Tuky | 84,68 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 469 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 367,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto.
Krok 3: Vlijeme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C po dobu 20-30 minut.
Krok 4: Připravíme krém. Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a v kastrůlku uvaříme hustý puding. Odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 5: Utřeme máslo a postupně k němu přidáváme studený puding (pokud by nám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžeme propasírovat) a opatrně zašleháme také tvaroh. Dosladíme podle chuti. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.
Krok 6: Krém naneseme na piškot. Vršek můžeme ještě ozdobit nakrájenými plátky jahod a zalít želatinou připravenou dle návodu.
Krok 7: Řezy vložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc vychladit.
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Moje poznámka
Jahodové řezy z čerstvých i zmražených jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZR9
Nejnovější recepty
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Houbový štrúdl
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Houbová směs na topinky
Přidáno před 17 hodinami
Dědova kulajda
Přidáno před 21 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
Glapet před 1 hodinou
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
IvanaRr před 1 hodinou
Houby na kyselo se smetanou
PetaMai před 2 hodinami
Linecké řezy s jablky
nochy před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
MarieBrozova před 13 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
barborapolas před 13 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Kačenka před 13 hodinami
Linecký koláč s marmeládou
Zbynek Hladik před 13 hodinami
Žampiony " Wellington"
KatkaCechova před 14 hodinami
Klobásky v zelí
misula29 před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jahod,
jahodové řezy,
jahody recepty,
moučníky z jahod,
pečeme z jahod,
řezy z jahod,
recepty jahody,
moucnik z jahod,
co z jahod,
jahodové řezy s tvarohem,
jahodový krém z čerstvých jahod,
recept z jahod,
jahodový krém se zmražených jahod,
jahody recept,
jahodový řez,
jahodové recepty,
jahodové moučníky,
řezy s jahody,
recepty s jahod,
krém z mražených jahod
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
jahody,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
želé dortové
Komentáře (23)