Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kokosové mléko

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

12. 1. 2017 08:40

Suroviny pro 3

3

Nutriční hodnoty

Energie5 908 kJ / 1 412 kcal
Bílkoviny12,00 g
Tuky136,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy22,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Píši „mléko“, ale samozřejmě nemyslím pravé kravské mléko, ale nápoj připravený z kokosu. Tuto tekutinu si můžete koupit již hotovou v konzervě v obchodě nebo si ji jednoduše vyrobit za pár minut doma. Potřebovat budete pouze dvě suroviny a k tomu dobrý mixér a kus látky. Výsledné mléko skladujte v lednici. Nelekněte se, když se na hladině vytvoří tvrdá krusta. To je kokosový tuk, který můžete použít třeba na pánev pod palačinky nebo asijská jídla, případně si ho namazat na tělo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LuciePe LuciePe

12. 1. 2017 19:43

casino: Ne, nepletu, tady je odkaz na ta doporučení. www.vyzivaspol.cz/vyzivova-doporuceni-pro-obyvatelstvo-ceske-republiky/
Neříkám, že s těmi doporučeními úplně souhlasím, jen že prostě považuji za lepší zdroje tuku spíš oříšky a semínka než kokos.

hosta hosta

12. 1. 2017 19:14

casino: neplete, neplete, je to tak, u palmového je navíc ekologické hledisko;-)
http://blog.kaloricketabulky.cz/2014/09/mudr-marie...

casino casino

12. 1. 2017 18:49

LuciePe:
No a nepletete si KOKOSOVÝ tuk s PALMOVÝM tukem:-?

LuciePe LuciePe

12. 1. 2017 17:18

drakoska: Tak ono je hlavně hrozně individuální, co je a není pro koho zdravé. Když se porovnává sádlo a kokosový tuk, tak je asi jasné, co je zdravější, resp. já osobně na sádle nic zdravého nevidím, ale v jinak pestrém jídelníčku se občas objevit může. Já měla na mysli spíš to, že oficiální výživová doporučení pro obyvatelstvo ČR řadí kokosový tuk na stranu tuků, které by se měly omezovat. Já s tím sice moc nesouhlasím, ale zase není kokosový tuk něco, čemu bych dávala přednost před semínky a oříšky, což je pro mě příklad zdravého zdroje tuků ;-)

tejaja tejaja

12. 1. 2017 14:36

drakoska: Ono aj veda kráča vpred a má nové možnosti výskumu, teda zistí aj to, čo sa ešte pred pár rokmi zistiť nedalo. ;-)

drakoska drakoska

12. 1. 2017 14:30

LuciePe: Ale člověk vůbec dnes neví, co je a není dobré a zdravé :-). Donedávna mluvili o sádle, jako o největším svinstvu a ejhle, jak ho dnes vzali na milost :-)

LuciePe LuciePe

12. 1. 2017 12:08

drakoska: Ano, když se mléko zchladí, tak nahoře ztuhne vrstva kokosového tuku. Já bych byla s vyjádřením že je kokosový tuk velmi zdravý, opatrná. Ale dá se v kuchyni využít na lecos, třeba do Asijské kuchyně pod maso, pod palačinky, do granoly... Já si ho i ráda mažu v zimě na ruce.

drakoska drakoska

12. 1. 2017 10:46

No a kamarádka mi řekla, že když se uleží to mléko, tak z vrchu můžeme sbírat kokosový tuk, který je velmi zdravý. Nevím, ještě jsem to nezkoušel :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kokosové mléko recepty kokosové mléko recept kokosové mléko recepty z kokosového mléka jak udělat kokosově mléko recept z kokosoveho mleka recept na kokosové mléko kokosové mléko v receptech co z kokosového mléka recept kokosové mléko recepty kokosové mléko k čemu se používá kokosové mléko jak se dělá kokosové mléko jak si udělat kokosové mléko recepty na kokosové mléko mléko z kokosu kde použit kokosové mléko jak pouzit kokosove mleko co udělat z kokosoveho mleka co je kokosové mléko

Suroviny: kokos, ořechy, voda

TopRecepty.cz

Kokosové mléko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v6Ln