Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí lančmít

Připravte si svůj domácí lančmít, na kterém si opravdu pochutnáte a bude Vás hřát na srdci hlavně to, že víte, z čeho jste ho uvařili. Už nikdy nebudete muset luštit etiketu v obchodě na kupované plechovce Lunchmeatu, protože si tento recept naprosto oblíbíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení)

13. 1. 2017 18:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 359 kJ / 3 193 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky282,75 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 437 mg
Sodík 4,59 g
Sůl5,95 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je moc dobrý i samotný, ale osmažený, na chlebu s hořčicí, nemá chybu :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sudet Sudet

15. 1. 2017 23:39

Milan P.: No já si všechno vyrábím, kupuju 0% uzenin, uzené udím bez rychlosoli, jogurt a sýry vč. tavených dělám doma, takže i tento recept si dokážu upravit tak, aby byl bez rychlosoli. A že měly krysy nádory po pár týdnech podávání rychlosoli je fakt, přečtete si odborné studie o pokusích na zvířatech. Takže si pragadu braňte vlastním tělem;-)

Milan P.

15. 1. 2017 20:24

Zapoměl jsem dodat, že co nejdríve také vyrobím.
Milan P.

Milan P.

15. 1. 2017 20:21

Sudet: A víte , že ten , podle vás škodlivý konzervant jíte skoro ve všem!!! Začínám mít dost těch oblbovaček o Pragandě a řeznické rychlosoli.Už jsem se na toto téma nechtěl vyjadřovat , ale musím!!! Tu Vaší Pragandu jíte skoro ve všem . Sýry , čím měkčí-tím více této soli, v 90% všech uzenin, v jogurtech, v polévkách a jiných jídlech, jako zvýrazňovače chuti, T A K o čem je řeč ?????Technické otázky prosím!

Milan P.

Sudet Sudet

15. 1. 2017 19:50

Není pragada rychlosůl (škodlivý konzervant)?8-(

Rousi

15. 1. 2017 08:27

vypadá báječne,jen nevím co je praganda

cathleen cathleen

14. 1. 2017 19:10

chmeli: co tlačenkové střevo?;-)

Jana: pokud zkusíš a dáš vědět, budu ráda.
Kdysi jsme dělali mletou roládu (ze které pak dalším zkoušením vznikl tento recept) - bez vajec, držela pohromadě, ale když jsme zkoušeli osmažit, rpzpadala se. Prpto ta vejce.

Jana

14. 1. 2017 19:01

vypadá báječně, ale nějak mi tam "překážejí" ta vejce, zkusila bych bez nich, nevidím pražádný důvod proč by v lunchmeatu měla být...

chmeli

14. 1. 2017 18:46

Také by mě zajímalo, zda by šlo bez šunkovaru, neb ho nemám :-) Ale vypadá to báječně.

cathleen cathleen

14. 1. 2017 18:32

Díky:-K

Jirka: děkuji za radu, Jirko. Tohle je náš už druhý pokus, chuťově opravdu jako lančmít, který si pamatujeme (ty napodobeniny nekupujem, raději jsme bez lančmítu).
Další lančmít jsme opravdu chtěli zkusit bez mouky a bude-li pak pěkně držet i při opékání, ze surovin ji vymažu;-) (trochu mouky přidávali i v různých receptech, které jsem viděla, proto jsme zkusili přidat).

Jirka

14. 1. 2017 18:22

Určitě je lepší než ten kupovaný hnus.Ale mouku bych nedával v žádném případě,a ještě jedna rada-dá se sehnat orig.koření na luncheon.

magdalenka magdalenka

14. 1. 2017 16:08

krásne sa u vás papá...:yes:

ivulinka ivulinka

14. 1. 2017 09:30

To je oku lahodící a hlavně poctivé a domácí:yes:

yanull yanull

13. 1. 2017 18:51

Před hodinou jsme dojedli zdravě, brambory s ochuceným tvarohem a nyní toto, ach jo :-( <3, že jsem se nepodívala až ráno ;-). Vypadá báječně, musí tam být mouka? Že by byl bez ní vhodný i jako bezlepkový. :-K:yes:

zuzi777a zuzi777a (moderátorka)

13. 1. 2017 18:44

Hmmm. Tak já tu dietu ještě posunu. <3 Tohle musím vyzkoušet.

cathleen cathleen

13. 1. 2017 18:26

Kucina: budu ráda, když dáš vědět:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí lunchmeat recept domácí vepřový lunchmeat recept lančmít domácí lanšmít recepty domaci lansmit domaci lansmit recept domácí lunchmeat recept na domácí lunchmeat domácí luncheon meat lancmit recept domaci luncheon meat recept lančmít recepty luncheon meat recept lančmíd recept na lančmít recept na lanšmít lanchmit domácí lanšmíd lunchmeat v šunkovaru luncheon meat ze šunkovaru

Suroviny: bůček, praganda, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, voda

TopRecepty.cz

Domácí lančmít

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZEXg