

Pomazánka z pečeného masa
Suroviny 4-6 porcí
- 300 g pečeného masa (použila jsem vepřové)
- zeleninová směs Moravanka
- 100 g pomazákového másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Studené pečené maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu scedíme, nálev uchováme. Na masovém mlýnku vše jemně pomeleme, pokud budeme mazat na jednohubky, hrubě mleté se hodí na topinky.
Promícháme a přidáme pomazánkové máslo. Podle požadované hustoty můžeme přidat nálev ze zeleniny. Dle chuti dosolíme a opepříme.
Moravanku koupíme s nebo bez feferonky, podle toho jak máme rádi, ale i s feferonkou je pomazánka pikantní jen velmi lehce. Bez feferonky je dobrá pro děti.
Poznámka od kuchařky
Za recept děkuji paní Blance Bílkové :-)
Použila jsem Moravanku s feferonkou, půl kelímku pomazánkového másla s pažitkou, pepř a místo soli jsem přidala lžičku plnotučné hořčice. Nálev jsem nepřidávala, hustota byla dokonalá. Pomazánka byla skvělá a všem moc chutnala.