Špagetová dýně s mletým masem

Mleté maso Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 špagetová dýně
500 g mletého masa
1 rajčatové pyré nebo šťáva
1 cibule
olej
sůl
pepř
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu „vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). Cca 800 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a 5 min restujeme.

  3. Potom nalejeme šťavu, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 30 minút.

  4. Pridáme prelisovaný cesnak, bazalku a necháme ešte 5 min zakryté stáť.

  5. Teplé „špagety“ prelejeme omáčkou a ihneď podávame.

Komentáře k receptu Špagetová dýně s mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zapečená špagetová dýně s mletým masem špagetová dýně špagetová dýně recepty špagetová dýně plněná plněná špagetová dýně špagetová dýně příprava dyne s mletym masem dýně plněná mletým masem špagetová dýně zapečená s mletým masem špagetová dýně recept recept špagetova dyne maso plněná dýně mletým masem špagetová dýně plněná masem špagetová cuketa s mletým masem recepty ze špagetové dýně zapečená špagetová dýně recepty recepty z dýně recept na špagetovou dýni s mletým masem špagetová cuketa priprava spagetove dyne