

Zapékaná cibulačka
Suroviny 3 porce
- 1 sáček pastýřské cibulačky
- 40 g nastrouhaného sýra
- 3 plátky chleba
- 2 lžíce rostlinného oleje
Postup přípravy receptu
Knorr cibulačku vsypte do 800 ml vody a vařte na mírném ohni 5 minut. Občas zamíchejte.
Plátky chleba opečte na rozpáleném oleji dozlatova.
Polévku nalijte do ohnivzdorných talířů, navrch položte plátek opečeného chleba, posypte je sýrem. Dejte zapéct do trouby na 180 st. asi na 3-4 minuty. Poté servírujte.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaná cibulačka
-
Papriko, protože rohlíky nemůžeš na cibulačku položit syrové. Opečou se jako toasty, pak se pokladou na polévku, posypou sýrem a teprve potom zapékají v troubě.
Taky si myslím, že domácí cibulačka je tak rychlá a dobrá, že je škoda dělat jí z pytlíku. -
Podle mě to je těma rohlíkama, ty se vždycky moc rychle nasáknou. V restauraci většinou chleba smaží ve friťáku, proto vydrží déle křupavý a nerozmočí se.
-
tak na tu jsem také koukala, jen jsem nesehnala tu "pytlíkovku", raději bych také ty toustíky udělala zvlášť
-
Papričko, i když to nedopadlo podle Tvých představ, tak jste jedli z nádherných misek a fotky jsou taky
-
Tak teď jsem trochu v rozpacích. Musím se přiznat, že na tomto receptu mi bylo sympatické hlavně to, že neměl fotku. Cibulačku jsem radši udělala svojí (cibule, máslo, ol. olej, voda, bujón, petrželka) a ne z pytlíku. Mám i trochu problém s tím chlebem. V restauraci jsem při cibulačce (pokud má velký toast) cítím vždy nesvá, protože nevím, co s ním v tom talíři a s lžící v ruce mám dělat ???
Tak jsem zvolila kompromis a udělala jsem "polotoasty" z rohlíku. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale při zapékání se nasákly polévkou a už to nebylo ono. Příště asi zůstanu u klasických krutonů, které sypu do polévky až na stole.
-
-
hm, dobrá a zajímavá rychlovka, když není čas vařit, šup a je v oblíbených. Bodík !