Brambory dušené na slanině s bylinkami

Suroviny

500 g brambor
100 g anglické slaniny
1 větší cibule
100 ml smetany ke šlehání
mléko podle potřeby
sůl
pepř
čerstvé bylinky
libeček
oregano
pažitka
petrželka
majoránka
červená cibule na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Celé, přibližně stejně velké brambory, dobře omyjeme, uvaříme do poloměkka (asi 10 minut), scedíme a necháme vychladnout.

  2. Studené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky.

  3. Po chvíli přidáme brambory, sůl, pepř, větší část bylinek, zamícháme a vlijeme smetanu. Dusíme pod poklicí do měkka a podle potřeby ředíme mlékem.

  4. Mléka nedáváme moc, raději přidáváme postupně. Smetana zhoustne a brambory se krásně obalí. Nakonec vmícháme zbytek bylinek a na talíři zdobíme cibulí.

  5. Podáváme se zeleninovým salátem nebo studeným mlékem.

Komentáře k receptu Brambory dušené na slanině s bylinkami

Tématické fráze: brambory ve slanine brambory na slanině dušené brambory recepty pečené brambory na slanině dusene brambory s cesnekem