Kuře na soli
K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s vaším oblíbeným ovocným kompotem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2009 11:55
Kdysi to byl HIT recept a kuře se peklo v troubě na soli na talíři
1. 7. 2009 10:51
...suzanne, určitě...ale nech na čtvrtkách nebo stehnech kůži...
1. 7. 2009 10:45
Recept me dost zaujal a chtela bych vyzkouset. Ale cele kure s pritelem nesnime.... Slo by to treba jen z kurecich stehen nebo ctvrtek?
1. 7. 2009 10:40
Jo ještě jednu drobnost na doplnění - před tím jsem si toho nevšimla - peču přesně podle Peti Vařiče a tedy 20 minut zakryté poklicí nebo alobalem a asi 30 minut bez přikrytí
1. 7. 2009 10:33
alenka.....ved ty vies take krasne fotky robit .....uz aby si si zvykla na to, ze v kuchyni treba mat fotak po ruke
1. 7. 2009 09:43
Tohle dělám párkrát do roka, na tenhle recept mám vyhrazený specielně kastrůlek, protože tím pečením trochu získal patinu , jen chci doplnit - sůl nevyhazujte, po spapání kuřátka ji rozprostřete na nějakou plochu (používám čistý papír), nechte uschnout a normálně používejte na ochucení pokrmů, já do té soli přimíchávám trochu sušených bylinek (libeček, celer, petržel...) a fakt se nebojte, do rozpálené trouby, sůl se speče a naopak možná budete muset dosolovat na talíři.
Jo, jinak, kdo máte doma Péťu Vařiče z Mladého světa, tak víte, o čem mluvím, že ??
Jo, jinak, kdo máte doma Péťu Vařiče z Mladého světa, tak víte, o čem mluvím, že ??
1. 7. 2009 09:23
Už jsem slyšela o této přípravě, ale nikdy jsem to nezkoušela. Ona ta sůl vlastně rozžhavením vytvoří kolem kuřete takovou "pícku" a upeče. Posílám bodík a vyzkouším.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 22 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 16 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalé naložení masa zajistí košer sůl. Kolik stojí a proč se vyplatí ji použít při grilování?
Remoska je skvělý pomocník nejen v kuchyni, ale i na cestách. Poradíme, jak v ní upéct kuře
Hitem internetu se staly jednoduché bramborové muffiny: Jsou úplně bez mouky a chutnají jako skvělá pizza
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho se peče kuře jak se pece kure pečené kuře na soli kuře pečené na soli kuře v remosce jak upéct kuře kuře pečené v soli remoska recepty kuře remoska jak dlouho se peče pečené kuře v remosce pečené kuře v soli pečení v plynové troubě kuře pečené na talíři kurča na soli pečení v soli kuře v plynové troubě kure remoska peťa vařič kura jak upéct kuře v remosce
Kuře na soli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Or
22 názorů