Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na soli

K přípravě tohoto jídla vám stačí jen dvě suroviny a pečicí hrnec. Výsledkem je velmi šťavnaté kuře, které chutná jako grilované. Vychutnat si ho můžete například s vaším oblíbeným ovocným kompotem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

1. 7. 2009 09:17

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kura vobec nie je slane, ale chuti ako ugrilovane a je velmi stavnate.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aja.g

6. 7. 2009 11:55

Kdysi to byl HIT recept a kuře se peklo v troubě na soli na talíři:yes:

Svetlana Svetlana

1. 7. 2009 10:51

...suzanne, určitě...ale nech na čtvrtkách nebo stehnech kůži...

suzanna

1. 7. 2009 10:45

Recept me dost zaujal a chtela bych vyzkouset. Ale cele kure s pritelem nesnime.... Slo by to treba jen z kurecich stehen nebo ctvrtek?

spagetka spagetka

1. 7. 2009 10:40

Jo ještě jednu drobnost na doplnění - před tím jsem si toho nevšimla - peču přesně podle Peti Vařiče a tedy 20 minut zakryté poklicí nebo alobalem a asi 30 minut bez přikrytí :-p:-p:-*:-*

vybusna vybusna

1. 7. 2009 10:33

alenka.....ved ty vies take krasne fotky robit .....uz aby si si zvykla na to, ze v kuchyni treba mat fotak po ruke:-*

spagetka spagetka

1. 7. 2009 09:43

Tohle dělám párkrát do roka, na tenhle recept mám vyhrazený specielně kastrůlek, protože tím pečením trochu získal patinu ;-);-), jen chci doplnit - sůl nevyhazujte, po spapání kuřátka ji rozprostřete na nějakou plochu (používám čistý papír), nechte uschnout a normálně používejte na ochucení pokrmů, já do té soli přimíchávám trochu sušených bylinek (libeček, celer, petržel...;-):-p) a fakt se nebojte, do rozpálené trouby, sůl se speče a naopak možná budete muset dosolovat na talíři.

Jo, jinak, kdo máte doma Péťu Vařiče z Mladého světa, tak víte, o čem mluvím, že ??:-D:-D:yes::yes:

Svetlana Svetlana

1. 7. 2009 09:23

Už jsem slyšela o této přípravě, ale nikdy jsem to nezkoušela. Ona ta sůl vlastně rozžhavením vytvoří kolem kuřete takovou "pícku" a upeče. Posílám bodík a vyzkouším.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak dlouho se peče kuře jak se pece kure pečené kuře na soli kuře pečené na soli kuře v remosce jak upéct kuře kuře pečené v soli remoska recepty kuře remoska jak dlouho se peče pečené kuře v remosce pečené kuře v soli pečení v plynové troubě kuře pečené na talíři kurča na soli pečení v soli kuře v plynové troubě kure remoska peťa vařič kura jak upéct kuře v remosce

Suroviny: kuře, sůl

TopRecepty.cz

Kuře na soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5Or