Játrová paštika domácí

heli3 Kuchařka: heli3

15 skleniček Zavařeniny 27 názorů

Suroviny

3 kg libového bůčku
30 dkg cibule (rozkrojit na čtvrtky)
1 kg jater
nové koření
pepř
sůl
paštikové koření
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček rozkrojíme na menší kusy, prosolíme a pečeme 1 hodinu při 200°C s cibulí. Necháme zchladnout, umeleme na masovém strojku, přidáme 1 kg pomletých syrových jater.

  2. Ochutíme novým kořením, pepřem, paštikovým kořením, promícháme a plníme do 3/4 do připravených sklenic. Uzavřeme a sterilizujeme při 95°C 2 hodiny.

Poznámka

Použít červená víčka. Vyzkoušeno letitě, recept od maminky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová paštika domácí

  • Titus Ž. Titus Ž.(neregistrovaný)

    Také jí dělám a chutnala všem kteří jí jedly.Chtějí recept,tak jej rozdávám.Celkem vzato je to pochoutka.Když jde huba vandrem tak není nad chléb namazaný touto paštikou.:yes::-K:yes:

    Odpovědět

  • Máťa Máťa(neregistrovaná)

    Tak nemlich tu samou děláme taky, ale játra uděláme zvlášt na cibuli a sádle ještě před mletím. Pak se to nemusí tak dlouho zavařovat a vydrží to i rok.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jiricka vdaka...vyskusam...ochutnam

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Moc dlouho ne, ale je to opravdu moc dobré. Je to určeno spíše k přímé spotřebě. Já to uložím do lednice a běchem 2-3 dnů je to pryč. J.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jiricka...ako dlho to vydrzi....vidim, ze to nesterilizujes, preto sa pytam.

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Omlouvám se, ale zapisovala jsem si paštiku a pak jsem se nevrátila a recept jsem nevědomky napsala do této diskuze. Paštika se mi moc líbí, už je v receptech. Děkuji a nezlobte se. J.

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Mletý pečený bůček. 1 kg bůčku, 2 velké cibule, palice česneku (čím víc tím líp), sůl, kmín. V pekáčku osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Bůček nakrájíme na menší kusy, osolíme a okmínujeme. Pak jej naskládáme na osmahnuté lůžko z cibule a česneku, podlejeme a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout, pak vše i se sosem pomeleme na masovém strojku a napěchujeme do nádoby s víčkem. Necháme ztuhnout a mažeme na chléb. Je to ňamka. J.

    Odpovědět

  • jollka jollka

    I za tento recept děkuji super:-p:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Výbušná, momentálne asi nepridám, musím zistiť, či tu nie je a potom, akosi mi je zle...ale budem myslieť na teba, dobre? Kedysi som často vyrábala doma paštiky, pretože decká to mali radi a viem, že moje boli z akých surovín...a na stanovačkách to baštili ako divé.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    magdalenka pridaj recept...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Vybušná, tak si sprav do malých pohárov! A sterilizuj o 24-48 hodín druhýkrát, kvôli botulizmu. Robím s cesnakom, pridávam korenie. A zo surového mäsa a surovej pečene, bravčovej alebo aj hydinovej...ale to už je vlastne iný recept...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tie jatra tam idu fakt surove?...velky pohar je pre mna vela, ale celkom vazne uvazujem, ze by som si domacu pastiku urobila.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jatrova pastika játrová paštika recept pastika recept paštika výroba paštiky recept na jatrovou pastiku domácí paštika z vepřových jater domácí játrovka výroba játrové paštiky zavařování paštiky do sklenic recept játrová paštika vepřová játrová paštika paštika játrová játrová paštika z vepřových jater vepřová paštika recepty jatrova pastika recept paštika jatrova pastika do sklenic zavařování paštiky vepřová paštika s játry

Zapomněl/a jsem heslo