Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo kotlety, krůtí maso...
2 slabší jarní cibulky
hruška, postačí polovina
sůl
pepř mletý
cca 120 g sýru Niva nebo Hermelín
olej
cca 200 ml smetany 12% nebo ke šlehání
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce naklepeme), do kterých vložíme po 2-3 plátcích pokrájené oloupané a od jádřince očištěné hrušky, podélně rozpůlenou světlou část tenčí jarní cibulky a plátek Nivy nebo Hermelínu (co má kdo raději). Kapsy z obou stran osolíme a opepříme a na malém množství rozpáleného oleje osmažíme z obou stan dozlatova. Nesmažíme příliš zprudka, aby se maso dostatečně propeklo do středu masa.

  2. Po osmažení maso vyndáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku nalijeme smetanu, do které rozdrobíme zbylou Nivu nebo přidáme pokrájený Hermelín a za častého míchání omáčku zredukujeme do požadované hustoty, případně ještě opepříme dle chuti.

  3. Podáváme s těstovinami, bramborem, rýží... Dozdobíme zelenou natí s cibulek a doplníme kouskem hrušky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo