Qasháky à la Babylon - kvašáky
Kvašáky, tedy okurky kvašené naslano, jsou návratem k přírodnímu konzervování a jedinečné chuti, kterou nenapodobí žádný jiný způsob úpravy. Vůně kopru, křupavost česneku a jemná kyselost láku dělají z kvašáků neodolatelnou pochoutku.
Postup přípravy
Necháme v komoře či chladné spižírně odstát minimálně 3 týdny .
Zveřejněno 17. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Qasháky à la Babylon - kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Moje poznámka
Qasháky à la Babylon - kvašáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/knzE
Nejnovější recepty
Filé s kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno před 5 hodinami
Smažené cuketové květy
Přidáno před 6 hodinami
Špagety se směsí zeleniny a klíčky
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky s pomerančem
Přidáno 10. 9. 2025 20:58:12
Zapečené brambory s kuřecím mletým masem
Přidáno 10. 9. 2025 13:42:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Petik05 před 2 hodinami
Pudinkovo-švestkové koláče
Ivcatkoo před 4 hodinami
Cuketovo kokosový moučník s čokoládovou polevou
ilonka22 před 5 hodinami
Vdolky naší holky
h.plskova před 5 hodinami
Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem
Eva07 před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
malanova.misa před 5 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
majka-24 před 6 hodinami
Valašský bramborový řízek
Vlastimir před 7 hodinami
Rybí salát z kapra, který si zamilujete
manas před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
kackahoz@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
pomer vody a soli na kvašáky,
skladování kvašáků,
uchování kvašáků,
kvašáky z jižní moravy,
kvašáky recept,
kvašáky,
okurková pout bzenec,
postupně přidávat okurky na kvašáky,
prave kvašáky,
domaci kvasaky uchovani,
kvašáky za studena,
pomer soli a vody na kvasaky
Suroviny:
okurka čerstvá,
česnek,
křen,
sůl,
mrkev,
kopr
Komentáře (8)
Vždycky jsem si myslel, že kvašáky se dělají z přerostlých oharků a ne z nakladaček, natož malých (viz poznámka)
No, podle názvu kvašáky, ale podle "...do sklenic a pořádně uzavřeme." spíše časované pumy, že
Nakladačky se před kvašením nenapichují, není důvod.
Aha
A já si dycky řikal, vodkaď tak brzo beró oharky
No a zatím jsme baštili qašáky s fósama