Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem

FreshBites Kuchařka: FreshBites

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

Salát:
80 g římského červeného salátu Little Gem (asi 1 hlavička)
60 g baby špenátu
1/2 zralého manga
1 zralá nektarinka
1 mozarella
50 g prosciutta (asi 4 plátky)
hrst čerstvého koriandru
Zálivka:
nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
1/2 dl olivového oleje
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Salát Little Gem pokrájíme nebo natrháme na kousky, smícháme v míse s baby špenátem a rozdělíme na talíře.

  2. Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, nektarinku nakrájíme na dílky a oboje přidáme na talíř se salátem.

  3. Mozzarellu nakrájíme na kostičky, prosciutto na proužky a opět obojí rozdělíme na talíře.

  4. Na zálivku smícháme v šejkru nebo zavírací sklenici všechny ingredience a důkladně protřepeme.

  5. Salát polijeme zálivkou, navrch nasypeme celé lístky koriandru a podáváme.

Poznámka

Další mé recepty najdete na https://www.freshbites.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát s ovocem, mozarellou a prosciuttem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salát s ovocem a avokadem ovocný salát s mozarellou

Zapomněl/a jsem heslo