Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Pizzy 8 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 lžíce extra panenského olivového oleje
20 g čerstvého droždí
250 ml vody
himálajská sůl
Náplň:
1 rajčatové pyré Otma (190 g)
1 lžička oregana
sůl
200 g mozzarelly
3-4 ks středně velkých žampionů
100 g prosciutta
1 hrst čerstvé rukoly
pár lístků čerstvé bazalky
40 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozpusťte ve vlažné vodě a společně s moukou, olejem a solí vypracujte hladké těsto. Vzniklé těsto dejte do fólie a nechte odležet (nejlépe několik hodin v lednici).

  2. Těsto vyválejte (obdélník nebo kruh - můžete i rozdělit na dva díly). V misce smíchejte rajčatové pyré s oreganem a trochou soli. Touto směsí potřete vyválené těsto. Poklaďte natrhanou mozzarellou a na plátky nakrájenými žampiony.

  3. Pečte na 180 stupňů cca 20 minut.Nakonec na pizzu poklaďte natrhané prosciutto, bazalku, rukolu a posypte parmazánem.

Poznámka

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 649 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí pizza s prosciuttem a rukolou

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Frantiska: Jelikož nám italské jídlo vůbec nechutná, tak to neřeším.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Na pizzu většinou dávám čerstvou mozzarellu a protože se hůř krájí, trhám ji a různě pohodím po těstě. Nemám s tím problém :-).

    Rukolu i prosciutto dávám až na upečenou pizzu a popráším parmezánem.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Veronika.Hrozna: no já jsem také zkoušela trhat mozzarellu jen jednou v životě a opakovat to nehodlám. Ještě když se tepelně upravuje.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Mně spíš přijde divné, teda z fotky patrné, že prosciutto, bazalka i rukola byly ještě s pizzou zapečené a v receptu o tom není zmínka. Nebo tomu tak není a všechno je syrové pokladeno na pizzu až po vyjmutí z trouby? Rukola i bazalka by se měly dávat až po pečení, někdy i prosciutto ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Veronika.Hrozna:
    Jj, bylo ;-)
    Tý pizze je v konečné fázi šumák, zda je mozzarela kudlou krájená či rukou trhaná, neb se stejně rozteče stejně, že :yes:
    Zkoušela ale TRHAT mozzarelu? (jedno, zda "čerstvou" - tu by na pizzu použil leda Rothschild, nebo "industriale")
    Já ano! Včera poprvé!! A naposledy!!!
    Na mě to působí, že autor zanevřel na kuchyňské nože :-8
    Vím, bazalka se trhá (nekrájí, nestříhá), prý že aby neztratila duši...
    Myslíte ale, že když vedle bazalky natrháte i mozzarelu a prosciutto, tak tím jídlo bude kouzelnější :-?
    No, mohlo být i hůř... Mohl taky trhat parmazán, že :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    casino: To vrtání bylo zbytečné !:-//

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    casino: A co je na tom špatně?

    Odpovědět

  • casino casino

    " Poklaďte natrhanou mozzarellou..."
    No, to vás napadlo samotného, či snad vám to někdo poradil? ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí pizza domácí pizza s mozzarelou pizza recept pizza s proscutem rukola recepty domácí pizza recept

Zapomněl/a jsem heslo