Krém na dort
Tento výborný krém připravíte ze směsi mouky, mléka, cukru a žloutků. Po zchladnutí do krému zašleháte máslo, případně i skořici pro dochucení. Tento jemný krém dodá vašim dortům skvělou chuť, díky které si ho jistě oblíbíte.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 952 kJ / 3 335 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,09 g |
| Tuky | 236,11 g |
| Vláknina | 2,64 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 345 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 254,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: V kastrolu svaříme 3/4 l mléka s cukrem. Trochu mléka odlijeme do misky, do které přidáme žloutky, polohrubou mouku a smícháme. Jakmile bude mléko v kastrole horké (nesmí vřít), vlijeme opatrně moučnou směs do kastrolu k mléku a mícháme, dokud to nezhoustne.
Krok 2: Po zhoustnutí povaříme ještě asi 2 minuty a sejmeme z ohně. Necháme chvíli odstát.
Krok 3: Připravenou směs vlijeme do mixéru a šleháme do vychladnutí. Když je krém vlažný, přidáme na kousky nakrájené máslo (celou kostku nebo 3/4), šleháme, dokud se máslo zcela nevyšlehá.
Krok 4: Pro zmírnění máslové chuti můžeme během šlehání přidat mletou skořici. Krém musí být hladký.
Zveřejněno 9. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Moje poznámka
Krém na dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3lMx
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
krém na dort,
krém do dortu,
máslový krém na dort,
dortovy krem,
krem do dortu recept,
maslový krem na dort recept,
recept na dortový krém,
krem na dort recept,
máslový krém do dortu,
krém na zdobení dortu,
recept na krem do dortu,
krémy na dort,
krém dort,
parisky krem recept,
kremy na dorty recept,
dortové kremy,
recept na krem na dort,
krémy na dorty recepty,
pařisky krem,
dortový krém recept
Suroviny:
mléko,
cukr,
žloutek,
mouka polohrubá,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (28)
chtěla bych se zeptat jak ten krém asi dlouho vydrží.Děkuji za odpověd
Ale nech nema nikto obavy ze je tam muka. Je to ovela chutnejsie ako pouzit len sam puding a takto sa nikdy nezhrcka! Ja niekedy robim tak pol/na pol (muka+puding)
Je vzdy lahky a kazdy sa divi, ze je chutny a pritom nie MASTNY!
BODIK DAVAM RADA.
Dosla mi cekulada a rozhodl jsem se upict buchtu. A potreboval jsem na ni nejaky krem.
Tak, na vanilkovou buchtu tento krem pujde urcite dobre.
Zdravim a zatim packo!