Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 259 kJ / 7 232 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,78 g |
Tuky | 471,21 g |
Vláknina | 35,70 g |
Cholesterol | 2,41 g |
Sodík | 817 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 637,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tento recept, ktorý som napísala, je na tortu. Ja som všetko rozpočítala a odklonila som sa od základného receptu, ale zákusok je taký istý, aký mal rád tento americký štátnik.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Robila som korpusy z 3 vajec a 4 x, teda som potrebovala 12 vajec. Môžete ho urobiť aj z polovičnej dávky.
Vajcia som rozdelila, k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tvrdý sneh. Žĺtky, cukor, maslo som vymiešala, pridala som roztopenú čokoládu a napokon múku so sódou. Cesto som vyliala na plech 27x37 cm vystlaný pečiacim papierom. Rúru som nechala vyhriať na 180°C a piekol sa 10 min. Všetky korpusy som upiekla podobne a nechala chladiť na mriežke. Krok 2: Deň vopred som pripravila parížsku šľahačku. Šľahačku som vyliala do rajnice, pridala som polámanú čokoládu a začala zohrievať a miešať, kým sa čokoláda neroztopila. Miešala som a keď začala hmota vrieť, ihneď som ju vypla a nechala úplne vychladiť. Potom som ju uložila na noc do chladničky. Druhý deň som ju dala do robota a šľahala na hustú hmotu. Preložila som ju do nádoby a dala do chladničky. Krok 3: Naspodok som dala prvý korpus, natrela som ho horúcim džemom a položila som prvú polovicu parížskej šľahačky. Na ňu som položila ďalší korpus, ktorý som iba natrela horúcim džemom a zakryla som ho tretím korpusom. Tretí korpus som natrela horúcim džemom, potom druhou polovicou parížskej šľahačky a zakryla posledným štvrtým korpusom. Pritlačila som ho na noc 4 kg cukru. Krok 4: Druhý deň som pripravila nad parou čokoládovú polevu a poliala koláč, opäť uložila stuhnúť do chladničky.
Krájala som ho horúcim nožom na rezy.
Zveřejněno 14. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Moje poznámka
Oblíbený zákusek Baracka Obamy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Gx8
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 15 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 7 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 7 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 12 hodinami
Tématické fráze:
cokolada a vyborny recept na zakusek z ni,
recepty na zákusky,
oblíbené zákusky,
oblíbené zákusky,
recept od obamy,
zakusek magdalenka,
dobry a oblibeny zakusek,
zakusek se slehackou
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
čokoláda hořká,
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
džem meruňkový,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
čokoláda hořká,
olej,
máslo,
smetana kysaná
Komentáře (16)
Do podobného těsta používám STROUHANOU čokoládu
K receptu nejsou žádné komentáře.