Bramboráky - masové placičky trochu jinak

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

7 ks brambor
3 stehenní řízky /kuřecí/
1/2 čerstvé červené papriky
6 stroužků česneku
2 celá vejce
trochu teplého mléka na zalití brambor
hladká mouka ( podle hustoty těstíčka)
sůl
čerstvý mletý pepř
2 PL majoránky
1 větší kávová lžička kurkumy
2 PL worcesterove omáčky
2 PL sójové omáčky
Dále:
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jako první oloupeme brambory a nastrouháme je na hrubém struhadle. Zalijeme je teplým mlékem, aby nezhnědly.

  2. Dále nakrájíme stehenní řízky na malé kousky, které přidáme k bramborám, k nim také přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku a ostatní ingredience, kromě mouky a soli.

  3. Celé vše promícháme a můžeme přidávat hladkou mouku, dokud nebude těstíčko husté, nakonec můžeme přidat sůl.

  4. Potom připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje, ve kterém budeme smažit bramboráčky či placičky.

  5. Do rozpáleného oleje dáváme po lžících bramboráčky nebo placičky, jak chcete. Smažíme je z obou stran dozlatova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Bramboráky - masové placičky trochu jinak

Zapomněl/a jsem heslo