Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 694 kJ / 1 122 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,77 g |
Tuky | 11,17 g |
Vláknina | 16,42 g |
Cholesterol | 376 mg |
Sodík | 537 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 35,40 g |
Postup přípravy
Pak maso vyndáme, do kastrolu přilijeme lžíci oleje a vhodíme nakrájenou cibuli a mrkve pokrájené na hranolky.
Necháme opékat, až zelenina začne hnědnout. Pak přidáme rozmačkaný česnek a necháme minutku osmahnout. Krok 2: Do kastrolu vrátíme maso a podlijeme vínem. Počkáme, až víno vzkypí, pak přilijeme vývar, přidáme bobkové listy a snítky tymiánu a pod pokličkou při mírnější teplotě dusíme, až je maso zcela měkké.
Při dušení občas promícháme a je-li třeba, přilijeme trochu vývaru.
Na konci dušení by pod masem měla být lehce zahoustlá omáčka. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s bagetkou.
Zveřejněno 31. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Moje poznámka
Hovězí s mrkví na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nvrm
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 5 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 17 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na víně s maso s mrkví,
hovezi na cesneku a mrkvi,
hovězí s mrkví na víně,
hovězí na mrkvi a vine,
hovězí na mrkvi,
hovezi s mrkvi a cervenym vinem,
hovězí kostky s mrkví a kaší,
hovězí na vine s mrkvi,
hovezi na vine a mrkvi,
hovězí na červeném víně,
hovězí maso na mrkvi a vine,
hovězí na víně a s mrkví,
recept hovězí na víně s mrkví,
hovězí víno mrkev recept,
hovězí s mrkví a vínem,
hovězí na víně mrkev,
hovězí na víně a na mrkvi,
hovězí s mrkví,
recept na hovězí na víně s mrkví,
hovězí maso s mrkví na víně
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
mrkev,
česnek,
sůl,
pepř,
bobkový list,
tymián,
víno červené suché,
vývar hovězí,
mouka hladká,
olej
Komentáře (5)