Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Sušené maso je tradiční specialita, jejíž cena je odvislá na zemi původu i kvalitě. A není úplně nízká. Slanou dobrotu lze ale připravit i podomácku. S trochou každodenní péče budete po 15 dnech moci ochutnat úžasnou masovou lahůdku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,30 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 100,60 g |
Sůl | 251,00 g |
Sacharidy | 252,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Moje poznámka
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pxwy
Nejnovější recepty
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky Pavlova
Přidáno před 9 hodinami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno 30. 7. 2025 08:00:07
Sýrové placky s houbami
Přidáno 30. 7. 2025 07:00:02
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlokvašky
mkab před 15 minutami
Moje bramboráky
Jurcka před 16 minutami
Pečený patizon
stockova.veronika před 4 hodinami
Pařížský dort pro Davču
Brumaire před 4 hodinami
Cuketový perník
Kocinka před 4 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
LuciLucie před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
RNRNH před 8 hodinami
Pečený čaj
Janina007 před 19 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 20 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 20 hodinami
Tématické fráze:
domácí pancetta,
uzení slaniny,
slanina bez uzení,
pancetta vyroba,
domaci panceta,
domácí slanina,
výroba domácí slaniny,
výroba pancetta,
domaci slanina bez uzení,
domácí slanina výroba,
jak udělat špek bez uzení,
špek bez uzení,
slanina na uzení,
pancentta výroba,
paprikovaný špek bez uzení,
uzeni domaci slaniny,
vyroba slaniny,
recept na výrobu pancetta,
výroba domácí slaniny bez uzeni,
pancetta recept
Suroviny:
bůček,
sůl mořská,
cukr krupice,
pepř mletý
Komentáře (6)
Budu čekat těch cca 15 dní......5dní otáčet a pak 10 dní sušit.....Pak budu možná chválit,ale uvidíme.....
Právě jsem si přečetla recept na labužníkovi, na který odkazujete. A řeknu vám upřímně, do toho bych nešla.
No, sice to trvalo déééle, ale zato se to nedalo jíst
https://www.labuznik.cz/recept/toskansky-spek-lard...
(výše psané není nic proti něčemu)