Sváteční polévka z dýně hokkaido
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější. Na talíř ji zdobíme chlebovými krutonky a opraženými semínky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 180 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,19 g |
Tuky | 126,50 g |
Vláknina | 0,97 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 17,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Moje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 6 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 18 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno 16. 10. 2025 11:02:02
Mrkvový krém
Přidáno 16. 10. 2025 10:02:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená žebra pomalu pečená
Monika28 před 44 minutami
Cibulová polévka
drutek73 před 1 hodinou
Jemná banánová bábovka
Borinka před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Romecka7 před 2 hodinami
Řecká musaka
verahromadkova@seznam.cz před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 4 hodinami
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 4 hodinami
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 7 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
polévka z dýně hokaido,
svatecni dýňová polévka,
polevka hrachova z dýně hokaido,
polévka hokaido recept,
dýně hokkaido-recepty,
recept na polevku z dyně,
recept na polévku z dýně hokaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
česnek,
majoránka,
smetana ke šlehání,
krutony,
semínka dýňová,
slanina anglická
Komentáře (10)
( Zkuste dýňovou polévku z PEČENÉ hokkaido, kostky, pečící papír, trocha soli a žbibec česneku, do hodně měkka, rozmixovat, přidávat postupně při mixování - používám tyčák a vysokou nádobu- horkou vodu/zeleninový vývar, do žádoucí konzistence, dokořenit, na dokončení kousek másla nechat rozpustit....)
A že by se podobná políffka zahušťovala jinak, než dýní či bramborem jsem také ještě neviděl
No, všechno je někdy poprvé, že