Sváteční polévka z dýně hokkaido
Podzimní sychravé dny se pomalu blíží a talíř teplé dýňové polévky zajisté přijde vhod. Polévka lehce nasládlé chuti se v posledních letech stává víc a víc oblíbenější. Na talíř ji zdobíme chlebovými krutonky a opraženými semínky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 180 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,19 g |
Tuky | 126,50 g |
Vláknina | 0,97 g |
Cholesterol | 208 mg |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 17,19 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Moje poznámka
Sváteční polévka z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AVR3
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 50 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 55 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
polévka z dýně hokaido,
svatecni dýňová polévka,
polevka hrachova z dýně hokaido,
polévka hokaido recept,
dýně hokkaido-recepty,
recept na polevku z dyně,
recept na polévku z dýně hokaido
Suroviny:
dýně hokkaido,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
sůl,
česnek,
majoránka,
smetana ke šlehání,
krutony,
semínka dýňová,
slanina anglická
Komentáře (9)
( Zkuste dýňovou polévku z PEČENÉ hokkaido, kostky, pečící papír, trocha soli a žbibec česneku, do hodně měkka, rozmixovat, přidávat postupně při mixování - používám tyčák a vysokou nádobu- horkou vodu/zeleninový vývar, do žádoucí konzistence, dokořenit, na dokončení kousek másla nechat rozpustit....)
A že by se podobná políffka zahušťovala jinak, než dýní či bramborem jsem také ještě neviděl
No, všechno je někdy poprvé, že