Postup přípravy
Krok 1: Dýni Hokkaido omyjeme a rozkrojíme, zbavíme semen i s tím ostatním a čistě vydlabanou dýni rozkrájíme na malé hranolky. Když je chcete mít rychle hotové, dělejte je slabé, asi takové, jaké jsou běžně bramborové hranolky.
Krok 2: Hranolky dáme na pekáček, zakápneme malinko olejem, posolíme podle chuti a přidáme koření. Pak je promícháme, aby se všude trochu omastily a koření se promíchalo. Ony se sice dost při pečení smrsknou, ale je to dobrota.
Krok 3: Dávala jsem na ně sůl, pepř, kmín a mletý rozmarýn. Žádný jednodušší recept z hokkajda snad neexistuje.
Zveřejněno 3. 12. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranolky z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B492
Moje poznámka
Hranolky z dýně hokkaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B492
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karí
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 12 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
misula29 před 25 minutami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 3 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 4 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 6 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 7 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 9 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 21 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 22 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 22 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 22 hodinami
Tématické fráze:
dýně hokaido recepty,
hranolky z dýně hokaido,
hranolky z dýně,
hokaido-recepty,
dýně dýně hokaido,
recepty dyně hokaido,
hokaido recepty
Suroviny:
dýně hokkaido,
olej slunečnicový,
pepř,
bylinky
Komentáře (3)