Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené kuličky Lotusky

Nejen vánoční, ale i silvestrovské či sváteční nepečené kuličky. Vytvoříte je snadno ze zkaramelizovaného Salka, másla a podrcených karamelových sušenek. Chuť vás opravdu překvapí, připomínají totiž malé medovníčky.

Hodnocení receptu je 3,5 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Odeta Wollmanova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min bez doby vaření a chladnutí Salka

45 min (45 min příprava, bez doby vaření a chladnutí Salka)

Suroviny pro 1 dávka

20-30 kuliček (dle velikosti)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 891 kJ /
930 kcal
Bílkoviny0,88 g
Tuky102,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salko (celé, uzavřené, v plechovce) uvaříme den předem ve vroucí vodě, aby zkaramelizovalo. Vaříme 2-3 hodiny. Poté plechovku necháme zcela vychladnout. Krok 2: Sušenky rozmělníme válečkem nebo rozsekáme v sekáčku. Prosejeme je přes síto. Část jemné drti odložíme na obalení kuliček. Krok 3: Salko vyjmeme z plechovky a ušleháme se změklým máslem na krém. Krok 4: Do krému vsypeme sušenkovou drť a zamícháme. Podle chuti můžeme přidat rum nebo likér. Krok 5: Tvoříme kuličky a obalíme v jemné sušenkové drti nebo kokosu.

Zveřejněno 29. 12. 2019

Poznámka autorky Odeta…

Pokud koupíme karamelové Salko, nemusíme už vařit a vynecháme bod 1.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečené kuličky Lotusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4vl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nepečené kuličky Lotusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4vl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
lotusky sušenky, recept z lotus sušenek a salka, co jsou lotusky

Suroviny:
salko, máslo, sušenky karamelové, rum, kokos strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu