Cizrnová polévka s ovesnou smetanou

Kacuda Kuchařka: Kacuda

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

1 cibule
1 lžíce olivového oleje
40 g hladké mouky
1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1,5 l vody
1 lžička mletého kmínu
400 g předvařené cizrny (nebo zavařené)
100 g barevných předvařených fazolí
4 lžíce bulguru (nebo kuskusu)
150 ml ovesné smetany
sušená nať z celeru (nebo jiné bylinky)
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.

  2. Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme cca 15 minut povařit.

  3. Přisypeme bulgur a vaříme pod pokličkou dalších 10 minut, poté přilijeme smetanu.

  4. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí a přidáme nať z celeru.
    Polévku podáváme posypanou čerstvou pažitkou (nebo jinými bylinkami).

Poznámka

Tip na rostlinnou smetanu: https://www.vegmania.cz/recepty/domaci-rostlinna-s...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Cizrnová polévka s ovesnou smetanou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo