Vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Pomazánky 0 názorů

Suroviny

3 - 4 vejce natvrdo uvařená
100 g Lučiny, žervé nebo Palouček
2 lžíce majonézy
smetana ke šlehání nebo na vaření
sůl
1 hrst medvědího česneku - drobně pokrájeného
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařená na tvrdo oloupeme, pokrájíme a dáme do mísy. Lučinu (žervé, Palouček) smícháme s majonézou, dle potřeby (hustoty) naředíme troškou smetany a přidáme k vejcím. Osolíme dle chuti, přidáme jemně pokrájený medvědí česnek a vše promícháme. Pomazánku / salát necháme krátce v chladnu proležet a můžeme podávat.

  2. Do pomazánky / salátu nepřidáváme cibuli, hořčici, okurky..., abychom nepřehlušili jemnou chuť medvědího česneku. Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem. Dozdobit můžeme kouskem čerstvé zeleniny: okurka, paprika, ředkvička...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vajíčková salat vajíčková pomazánka z medvědího česneku

Zapomněl/a jsem heslo