Postup přípravy
Krok 1: Bulgur zalijeme horkou vodou, přidáme kapku oleje, osolíme a krátce povaříme (2-3 min).
Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou. Krok 2: Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme. Krok 3: Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami. Krok 4: Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.
Pak vypneme a necháme dojít pod pokličkou. Krok 2: Nakrájenou cibulku zpěníme na másle, až zesklovatí, přidáme prolisovaný česnek, také krátce opečeme, přidáme 1 malý protlak (cca 1-2 lžíce) a zase chvíli restujeme. Krok 3: Přidáme trochu vody, koření a podusíme, cca 10-15 minut, až se protlak provaří. Následně vmícháme do bulguru a přidáme ještě trochu olivového oleje (zjemní chuť). Posypeme krájenými olivami. Krok 4: Podáváme jako hlavní chod nebo přílohu. Já k tomu opekla marinované tofu.
Zveřejněno 1. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulgur ochucený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Q1
Moje poznámka
Bulgur ochucený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P3Q1
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka s rybízem
Buchta9749 před 5 minutami
Salát z pekingského zelí II
jarmila8511 před 1 hodinou
Kuřecí steaky Caprese
Marie83 před 1 hodinou
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 2 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Kuřecí po chalupářsku
poirotka před 3 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
poirotka před 3 hodinami
Dort nejen prázdninový
Fitulka před 3 hodinami
Chřestový krém
Fitulka před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 4 hodinami
Suroviny:
bulgur,
cibule,
protlak rajčatový,
koření provensálské,
majoránka,
sůl,
máslo,
olej olivový,
olivy
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.