Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 027 kJ / 1 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,78 g |
Tuky | 42,97 g |
Vláknina | 34,80 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 10,25 g |
Sacharidy | 159,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní text receptu:
Brambory oškrábeme, rozkrájíme, osolíme, okmínujeme a uvaříme. Vodu z brambor scedíme do jiného hrnce nebo do uvařeného nescezeného zelí. Brambory rozšťoucháme, jako kdybychom chtěli dělat bramborovou kaši, a dobře smícháme se zelím a vodou z brambor. Přidáme na tuku do růžova usmaženou cibuli, smetanu a podle chuti dosolíme. Je-li polévka moc hustá, přidáme převařenou vodu a podáváme.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 5. 2020 17:18
9. 5. 2020 16:49
9. 5. 2020 14:20
9. 5. 2020 14:03
Polévka v talíři nemá bůhvíjaký vzhled, ale ta chuť!! Brambor do ní dám jen část, zbytek v misce na přidání
9. 5. 2020 00:35
9. 5. 2020 00:24
7. 5. 2020 16:59
7. 5. 2020 16:36
7. 5. 2020 16:17
V ingrediencích je smetana , v receptu voda a mléko . . . Asi jak kdo má rád
7. 5. 2020 14:22
7. 5. 2020 14:01
7. 5. 2020 13:59
Určitě ji co nejdřív uvařím
7. 5. 2020 11:28
7. 5. 2020 07:54
7. 5. 2020 06:32
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 22 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 22 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Suroviny: brambory, zelí kysané, tuk, cibule, smetana, kmín celý, chléb, sádlo
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V3NW
15 názorů