Nudlová polévka se zeleninou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 3 hod s přípravou 4+ Polévky 1 názor

Suroviny

Na vývar:
0,5 kg vepřových žebírek
4 bobkové listy
6 kuliček barevného pepře
2 velké mrkve
1 velká petržel
1/2 celeru
Na polévku:
vývar - scezený
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
Maggi na dochucení
rýžové vlasové nudle
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a vaříme asi 2 hodiny, přilijeme trochu vody, jak se bude vypařovat.

  2. Mezitím namočíme rýžové nudle do studené vody, které před přidáním do vývaru nastříháme, aby nebyly příliš dlouhé.

  3. Po dovaření vývar přelijeme, scedíme a do zcela čirého vývaru nakrájíme na kostičky novou zeleninu, na kousky nakrájené obrané maso ze žebírek a povaříme, dokud nezačne zelenina měknout. Přidáme nudle a dovaříme zeleninu doměkka. Dochutíme trochou Maggi. Je výborná samotná nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Nudlová polévka se zeleninou

  • casino casino

    No, pominu-li detail, že na VÝVAR se maso vkládá do STUDENÉ vody, pak je s podivem (z časově úsporných důvodů) proč nevařit zeleninu s masem od počátku zusammen, he? ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo