Nudlová polévka s tofu

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 25 min 4 porce Polévky 3 názory

Suroviny

150 g bílého tofu
2 mrkve
1 hrst tenkých nudlí
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
olej
sůl
petrželová nať
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a 1 min restujeme.

  2. Posypeme múkou a opäť 1 min za stáleho miešania pražíme.

  3. Zalejeme vodou podľa potreby (množstvo polievky, cca 1 l), osolíme a privedieme k varu.

  4. Akonáhle začne polievka vrieť, vhodíme niťovky a povaríme domäkka (asi 5 min).

  5. Tofu nakrájame na malé kocôčky a na lyžici oleja opečieme.
    Kocky tofu dávame do polievky až v tanieri.

  6. Posypeme sekanou vňaťou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nudlová polévka s tofu

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    ivet84: Žiadna potravina nie je len zdravá, alebo len nezdravá. Alebo ako sa vraví, všetkého veľa škodí. Ani bravčové nie je zdravé každý deň, rovnako aj tofu. Aj množstvo jabĺk denne vám môže zvýšiť hladinu cukru v krvi. :-) A aby niekto jedol tofu denne, to myslím nehrozí. Zjesť ho raz za čas určite nikomu neuškodí. Rovnako ako sója, jem ju cca 20 rokov a žijem v zdraví. Len samozrejme, nie každý deň, raz za čas.;-)

    Odpovědět

  • ivet84 ivet84

    Tofu prý není zdravé, sója se má jíst jen fermentovaná podle celostní medicíny, já ho občas jim ,ale spíš míň

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3<3Rychla a zdrava,vypada moc chutne:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka s tofu tofu polevka spenatova polévka pro batolata spenatova polévka pro batolata zeleninova polévka s nudlemi a tofu tofu recepty polévka z tofu polevka s tofu

Zapomněl/a jsem heslo