Pikantni kure v pomalem hrnci

hazel Kuchařka: hazel

Doba přípravy: .25min. i s varenim 4.25 min. 6-8 porcí Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1/2 hrnku mouky
8 kuřecích stehen (horní část bez kosti a kůže)
1 polévková lžíce olivového oleje
3 hrnky cibule (jemně nakrájené)
2 hrnky nakrájené červené papriky
6 rozdrcených stroužků česneku
1/2 hrnku suchého červeného vína
1/2 hrnku rajčatového protlaku
1,5 KL paprikových lupínků
1 KL sušeného oregana
1 KL pepře
3/4 lžičky soli (podle chuti)
1 konzerva krájených rajčat i se šťávou (400 g)
1/4 hrnku čerstvě nakrájené petrželky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dejte mouku a kureci stehna a dobre promichajte. Nahrejte vetsi panev na strednim teple, pridejte olivovy olej a pridejte kureci stehna a opekajte asi 4 minuty na kazde strane. Kdyz jsou opecene do hneda, prendejte je do pomaleho hrnce.

  2. Zmirnete teplo pod panvi, ve ktere jste opekali kureci stehna a pridejte do panve cibuli, papriku, cesnek. Duste tuto smes 4 minuty.

  3. Potom pridejte cervene vino a privedte k bodu vareni a duste 2 minuty. Takto upravenou smes pridejte do pomaleho hrnce a zaroven I rajcatovy protlak, lupinky palive papriky, oregano, pepr, sul, rajcatovou konzervu.

  4. Prikrejte pomaly hrnec a nechte varit pri nizke teplote 4 hodiny az jsou kureci stehna mekka. Do hotoveho jidla dejte nakrajenou petrzelku.

Poznámka

Recepis je z casopisu " Cooking Light"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantni kure v pomalem hrnci

  • hazel hazel(autor receptu)

    Vladislav Vaněk:vetsinou zadne komentare a ozvy na muj recepis nepisi,ale dnes Vam musim napsat ze jsme se opravdu hezky zasmali nad Vasim komentarem. Vase ztrata,kdyz tento recepis nezkusite,diky me klavesnici. Ja zde mnoho recepisu nepridavam,ale kdyz mam jeden ,ktery je dobry rada se o neho rozdelim. Omlouvat se za moje psani nebudu. Komu to vadi ,tak asi jen prehodi na jiny recepis a timto konci. Ja to delam take tak,kdyz si myslim ze recepis neni nic moc,ale rozhodne to nekritizuji. Me tedy osobne vice vadi,kdyz se pouzivaji slova ktera nejsou ani ceska a ani anglicka a to je bohuzel u Vas v Cechach hodne rozsireno.Ziji jiz dlouho zde v Kanade,ale cestinu se snazim udrzovat,tak jak jsem se ji v mladi naucila a jsem hrda na ni.Preji hezky den.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Vladislav Vaněk: autorka receptu žije v cizině a tam mají holt jinou klávesnici,to už jste mohl z více jiných příspěvků na tomto webu pochopit:-!

    Odpovědět

  • mimosa mimosa

  • Vladislav Vaněk Vladislav Vaněk(neregistrovaný)

    Recept vypadá už na první přečtení zajímavě. Co mi ovšem neskutečně vadí, je ten pravopis bez ,,hacku a carek''. :-// I díky tomu tento pokrm neochutnáme.:-( :-( :-( :-(

    Odpovědět

  • matej matej(neregistrovaný)

    vyborny:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    V pomaláku vařím moc ráda, recept vypadá dobře, já nějak moc pikantní nemusím tak pro sebe bych koření trochu ubrala, ale inspirace super.

    Odpovědět

Tématické fráze: kure v pomalem hrnci kuře na paprice v pomalaku trhane hovezi v pomalem hrnci kuře v pomalém hrnku kureci stehna vpomalem hrnci pečené kuře v pomalém hrnci kuchar vanek recepty v jednom hrnci kure vpomalem hrnci kure v jednom hrnci hovězí v pomaláku kuře na papírové v pomalem hrnci