Krůtí rozmarýnové závitky

Bibinka Kuchařka:

Drůbeží maso 7 názorů

54

Suroviny

4 plátky masa z krůtího masa (kuřecího)
1/2 celeru
1 mrkev
1 cibule
2 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
4 kousky tvrdého sýra nebo plátky sýra
kousek čerstvého zázvoru
rozmarýn
sladká sušená paprika
trochu pálivé sušené papriky (kdo chce)
1 lžíce rajčatového protlaku
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme z obou stran, položíme na ně plátky anglický slaniny, kousky sýra a uděláme závitky, které kolem dokola posypeme paprikou (kdo má rád ostřejší jídla dá ještě pálivou dle chuti) a pak rozmarýnem. Na olivovém oleji zprudka opečeme ze všech stran a vyndáme.

  2. Mezitím si nakrájíme na drobné proužky celer, mrkev, zázvor a cibuli, tu orestujeme jako první na zbylém oleji po závitkách a přidáme všechnu zeleninu co jsme si připravili.

  3. Opečeme do křupava, vrátíme závitky, zalijeme tak půl litrem vody, přidáme rajčatový protlak, nasekaný česnek dochutíme a dusíme, dokud není vše měkké a šťáva se trochu vydusí.

Poznámka

Podle tohoto receptu lze dělat jakékoliv maso. Vyzkoušené mám i z hovězího a bylo to moc dobré, ale dala jsem víc celeru a zázvoru. Dnes jsem experimentovala s krůtím a moc jsme si pochutnali.

Jako příloha jde rýže, brambory, bramborová kaše, co kdo má rád.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí rozmarýnové závitky

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Lentilko, díky, že jsi recept udělala a já mám velkou radost, že to mělo u vás úspěch-to je úspěch i pro mne;-)

    Odpovědět

  • Lentilka Lentilka

    Receptík jsem vyzkoušela a posílám bodík. Doma to všem chutnalo a dostala jsem zelenou, že příště mohu opět uvařit.To považuji za kompliment, protože můj manžel má rád klasiku a ne novinky! :-8 Trochu jsem omáčku upravila kořením na divočinu a brusinkovou štávou.Zahustila také smetanou.Maso jsem použila kuřecí a jako přílohu narychlo hranolky.Jelikož omáčka byla hodně chuťově podobná svíčkové (proto možná ta chvála) ;-), tak bych příště raději volila houskový knedlík.Díky za recept!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivčo, ne ne , jen tam ty obrázky hezky nech, jsou pěkný;-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    No,ja myslím že je zbytočné,aby tu boli desiatky skoro rovnakých receptov ako Kura Kanada a pod.Či rozmarín,alebo šalvia-každý si pridá bylinky aké má rád a ešte to víno...Mixovať sa to nemusí,to písali aj v tom mojom recepte.Ale ak chceš,tak to vymažem.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Ivanko, ale to jsi mohla vložit jako recept, vždyť tam máš zásadní rozdíly;-)jak chceš, ale tady ten tvůj komentář nebude třeba nikdo číst a je to škoda:-!

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Jani,dnes som varila obed podľa Medzinárodnej kuchárky a chcela som ho pridať,ale je dosť podobný tomuto,tak som si dovolila pridať fotky sem:-8:-K Namiesto rozmarínu som dala šalviu a do omáčky išlo ešte červené víno.Nakoniec som ju rozmixovala a pridala lyžicu smotany,podávala s hríbovo-hráškovou ryžou;-)Fakt dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    urcite vyskusam...pada do oblubenych

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rozmarýnová omáčka recepty krutí závitky kruti maso na rozmarynu kuřecí závitky s rozmarýnem krůtí maso s anglickou slaninou krůtí maso rozmarýn krůtí maso se slaninou krůtí závitky zuavitky z kur.masa recepty kuřecí maso závitky kuřecí kousky s rozmarýnem a se slaninou rozmarinova sul kruti závitky bylinky recept krůtí plátek mrkev celer závitky s rozmarýnem kruti maso s rozmarynem čím naplnit závitky čím naplnit krůtí závitky kruti prsa narychlo kruti maso s rozmarynem a smetanou

Zapomněl/a jsem heslo