Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

taddy1 taddy1

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 591 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny230,09 g
Tuky88,51 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 505 mg
Sodík 1,38 g
Sůl3,20 g
Sacharidy41,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů. Krok 2: Líčka z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme v kastrolu na oleji, aby se zatáhla a vyjmeme. Do tuku dáme napůl vysmahnout špek, k němu osmažit cibuli a kořenovou zeleninu – promícháváme, dokud hezky nevoní. Potom zasmahneme na chvilku česnek. Vrátíme opečená líčka, přidáme bylinky, koření, citron a zalijeme vínem. Necháme povařit cca 15 minut, dolijeme vývar, zakryjeme pokličkou a dáme do trouby cca na 45 - 60 minut dusit na 180 stupňů. Ke konci sundáme pokličku, aby se přebytečná tekutina trochu odpařila a líčka lehce opekla. Krok 3: Když jsou líčka měkká, vyndáme je zatím stranou a ve šťávě necháme rozpustit hodně studený plátek másla. Vyjmeme kuličky pepře a nového koření, bobkový list a zbytky citronové kůry, případně i bylinky (já je však nechávám). Šťáva většinou již další péči nepotřebuje, ale kdo chce, může podle chuti přisolit, připepřit, event. přisladit. Líčka vrátíme prohřát do šťávy a podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Zveřejněno 12. 9. 2020

Poznámka autorky taddy1

Do bramborové kaše v závěru zašlehám pokrájené lístky čerstvé bazalky. Výrazně to zlepší chuť jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PEA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na červeném víně s bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7PEA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Ono to vzniklo nevinně. Nikdo nekoupil brambory, špatně jsme se domluvili, tak první pomoc - rýže a ono to klaplo s velkým úspěchem. <3

taddy1: věřím Ti:-* a máš určitě pravdu:yes:

Eja57: Také jsem je s rýží podávala včera prvně, nevěřila jsem tomu, ale bylo to moc dobré i v té kombinaci. Proto jsem zde rýži jako možnou přílohu uvedla. Někdy trošku experimentu a odklonění od běžných zvyklostí asi neuškodí. Ovšem je to na každé kuchařce, jak se rozhodne. :-)

Moc hezky popsaný recept:yes: i když je jich tu víc, tak moc pěkné....
( Tedy ale s rýží líčka....barbarství...jako na fotce jedině s kaší...:-*)

Suroviny:
líčka hovězí, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej, špek, cibule, mrkev, petržel, celer, česnek, tymián, rozmarýn, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, citron, víno červené, vývar hovězí, máslo, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu