Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 173 kJ / 1 475 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,40 g |
Tuky | 35,72 g |
Vláknina | 145,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 134,33 g |
Postup přípravy
Slijeme a propláchneme cizrnu, osušíme ji papírovou utěrkou a odstraníme uvolněné slupky. Cizrnu rozložíme na plech nebo pánev, kterou můžeme vložit do trouby. Posypeme ji drceným kmínem, uzenou paprikou, kurkumou, solí a pokapeme olivovým olejem. Promícháme, dáme do trouby a pečeme asi 20-30 minut, nebo až začne být křupavá. Krok 2: Cibuli a česnek nasekáme, květák nasekáme nebo rozebereme na růžičky. Olej zahřejeme v hlubokém hrnci na polévku. Přidáme cibuli, česnek, květák, kešu a 1 lžičku kurkumy. Promícháme a necháme rozvonět pár minut za stálého míchání. Zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou a osolíme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme, dokud květák nezměkne. Pak v mixéru po menších dávkách rozmixujeme do krémové konzistence. Krok 3: Vrátíme vše do hrnce na polévku, dle potřeby přidáme další vodu do požadované hustoty krémové polévky a povaříme. Přidáme zbylé koření, dochutíme solí a citronovou šťávou. Podáváme s kořeněnou cizrnou, petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.
Zveřejněno 13. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Moje poznámka
Zlatá květáková polévka s kořeněnou cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqYX
Nejnovější recepty
Domácí brusinková granola
Přidáno před 2 hodinami
Quinoa jako salát
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kapsa s rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Kvašené zelí
Přidáno před 18 hodinami
Hruškový páj
Přidáno před 22 hodinami
Zavařené vepřové maso
Přidáno 14. 9. 2025 08:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hokkaido s kuřecím, chilli a kurkumou
Radka61 před 22 minutami
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 12 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 13 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 14 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 15 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 15 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 16 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 16 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 17 hodinami
Suroviny:
cizrna,
olej olivový,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
kurkuma,
sůl,
olej olivový,
cibule,
česnek,
květák,
oříšky kešu,
vývar zeleninový,
kurkuma,
sůl,
pepř mletý,
šťáva citronová,
zelená nať
Komentáře (8)