Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v naší kuchyni tak oblíbený.
Postup přípravy
Krok 1: Rybu omyjeme a osušíme.
Krok 2: Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
Krok 3: Rybu jemně osolíme, potřeme česnekem jemně rozetřeným se solí a pepřem. Posypeme drceným kmínem a sušeným medvědím česnekem.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 230 °C.
Krok 5: Do pekáčku vymazaného máslem narovnáme podkovy, na každou dáme kousek másla a zapneme horkovzdušnou troubu.
Krok 6: Teplotu snížíme na 210 °C a pečeme mírně dozlatova. Maso často potíráme máslem, které se rozpustilo v pekáčku.
Krok 7: Podáváme s brambory nebo hranolky.
Zveřejněno 28. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z75v
Moje poznámka
Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z75v
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 8 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 8 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 8 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 6 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 6 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 6 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 7 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 7 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 7 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 7 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 8 hodinami
Suroviny:
amur,
citron,
kmín drcený,
česnek mědvědí,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
máslo
Komentáře (6)
Děkuji za recept. Věřím, že se k této rybě v budoucnu ještě vrátím, je to velmi jemné a lahodné rybí maso.