Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský štrúdl a klasické náplně

Hodnocení receptu je 4,5 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 12 min Doba přípravy: 12 min

12 min (12 min příprava)

24. 10. 2020 18:55

Suroviny

Porce: 1 nohavice

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 175 kJ / 6 017 kcal
Bílkoviny70,45 g
Tuky371,22 g
Vláknina53,40 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy449,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto použijeme listové nebo tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/29123-jednoduche-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

25. 10. 2020 11:47

Veronika.Hrozna: Verunko, je mi líto, ale teď neupeču, ;-( mám tu pytel kozích rohů na zavaření, pár jablek a hrušek na povidlí a 12 kg zelí na naložení. A s tou mojí packou je to práce na hodně dní - ani si netroufnu říct, jak dlouho mi to všechno bude trvat. Mezitím si občas musím udělat něco k snědku, bez toho to nejde, ;-) takže než bych sem ten recept vložila, tak mi narostou metrová vousiska! :-D V těch mých receptech mám taky jeden na lístkovací těsto (ale ne listové), musím se podívat, jestli je recept stejný, jako od Ivuši. Nikdy jsem ten můj recept nezkoušela. Ale jen tak pro zajímavost ty receptíky porovnám. :-) Dělat tahaný štrůdl mně ani nenapadne, ale kdysi za mlada jsem ho dělala, (o nějakém koupeném listovém těstě se člověku tenkrát ani nesnilo), no a o receptech z internetu taky ne, ten ještě dlouho potom nebyl! :-O;-) Ale když jsem dělala ty tahané štrůdly, tak jsem byla o více než půl století mladší! :-D:yes: Měj se moc hezky a moc zdravím!:-K:-K:-K

Eja57 Eja57

25. 10. 2020 11:29

Veronika.Hrozna: no já do štrůdlíku plátky odjadřincovaných a neloupaných jablek proženu na troše máslíčka na pánvičce, přidám ořechy, mandle, rozinky, jak je libo, maličko cukru, skořici, jen chvilku, naprudko, nechám vystydnout a dávám do štrůdlíku

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 10:52

Dajda: Já koupu rozinky v rumu!:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 10:52

magdalenka: Ahá! Tak pre to! Mokrý tvaroh! S niektorým typom tvarohu je problém, tak už viem, ako na to! Preto ja nestrúham jablká do štrúdle , aby mi nepustili šťavu, nech to nie je moc mokré. Pité nezahusťujem, jablká radšej povarím a prebytočná voda sa odparí.

Coleta

25. 10. 2020 09:32

magdalenka: Do tvarohové náplně dávám také trochu krupičky (nechávám i vymočit tvaroh). Dávám citronovou kůru, vajíčka, cukr, rozpuštěné máslo a trochu dětské krupičky.

magdalenka magdalenka

25. 10. 2020 08:27

Veronika.Hrozna: detsku krupicu iba trochu, vcucne tekutinu z tvarohu. Tak ako sa dava do pite, moze byt aj lyzica skrobu, podla zvyku, podla tvarohu.
Suroviny zmiesat, chvilku nechat stat a az potom sneh do toho, hned zavinut a piect.
Tvarohy su rozne v Cechach a na Slovensku, so slovenskym som mala casto problemy. Filo aj tvaroh som zvykla kupovat v Madarsku.
Na strudle (a kopu inych veci) naozaj nie som odbornik.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 08:15

MamlajdaD: Mákové dáme sem ! Ostatní náplně bychom měli dát zase pod nový recept : Štrúdlové náplně , ty nejlepší!;-) A když upečeš, ofotíš tu svoji !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 07:47

MamlajdaD: To dáš, to těsto se velice dobře válí, ani tlačit nemusíš, hezky tenoučké a pevné.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2020 07:45

magdalenka: Dávaš krupicu do tvarohu? To je zaujímavé , má to osobitú chuť, alebo na spevnenie náplne?

Dajda Dajda

25. 10. 2020 06:50

magdalenka: ... nebo teplou vanilkovou omáčku, i když to je typické především pro Tyrolsko. ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

25. 10. 2020 02:13

magdalenka: Ahojky Magduško! :-K Tak to máme hodně podobný recept, liší se jen asi ve třech detailech. Mám tam o vajíčko víc, zakysané smetany taky asi o trochu víc a navíc strouhanou pomerančovou kůru. Jinak je to snad stejné: 60 - 100 g moučkového cukru, vanilkový cukr, 3 vejce, 1-2 dl kysané smetany (nebo smetany na šlehání), pomerančová kůra, 20 g krupice. Ten recept je "základní", bez ovoce, ale vím, že se přidává různé ovoce, nejen rozinky nebo hrozno. :-8 Možná bych se překonala a udělala ten štrůdl z toho dobrého těsta od Ivušky (Ivusa), ze kterého to všechno vzniklo, celá tahle "štůdlománie" :-D, ale i tohle těsto se musí vyválet, no a s tou mojí pochroumanou pravačkou, no nevím, raděj bych to někomu přenechla. Tedy, abych byla přesnější - nejraději bych to přenechala asi tobě, podle mne jsi dobrý znalec maďarské kuchyně, tak proto! ;-):-D :yes: Jo a co je filo těsto, to netuším, ale možná se tady v Česku anineprodává.:-? Mám písnout i postup na tu náplň? Tak přeji hezkou neděli a zdravím! :-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

25. 10. 2020 00:21

MamlajdaD: Priznám sa, ťahanú štrúdľu som robila asi dvakrát...dá sa kúpiť filo cesto,
Neviem, aký máš ty recept na tvarohovú náplň? Na pol kila tvarohu by som dala 2 vajcia (žĺtka +sneh), trochu krupice (opatrne, aby to nestvrdlo vo finále asi 1-2 PL), 2-3 PL kyslej smotany, 2x vanilkový cukor, cukor podľa chuti, citrónová kôra, hrsť hrozienok. Dobré sú aj čerstvé hroznové bobule - tie velké, alebo aj marhule či maliny. Susedia mali čierne moruše, u nich sa piekli štrúdle aj s nimi.
Zdravím!

MamlajdaD MamlajdaD

24. 10. 2020 23:10

magdalenka: Magduško, dělám dost podobně: Pod jablka rozdrcené sušenky (máslové nebo BeBe apod.) smíchám se stejným množstvím kokosu, na to jablka (někdy strouhaná, někdy krájená) + skořice +vanilkový cukr (další cukr krupici přidávám nebo taky ne - podle sladkosti jablíček), rozinky v rumu, a hrubě drcené vlašské ořechy. Takže jen ta podsypka je trochu jiná, ale u rodiny to mělo vždy úspěch. ;-):-8:-D Mám celkem ve svojí sbírce receptů 48 receptů na různé štrůdly a mezi nimi i tento: "TAŽENÝ ZÁVIN S TVAROHEM - Maďarsko - Patří mezi pochoutky maďarských cukráren. Podle původního předpisu" Jednou jsem ho zkoušela, ale to je už dávno. Kdybych nebyla líná a upekla ho, tak bych přidala, ale přidat takový recept bez obrázku, to po něm ani pejsek neštěkne. Kdo by se dělal s tahaným štrůdlem! Tak vidíš, jaké mám prblémy! ;-):-8:-D A ty znáš takový recept? Je to "jen s tvarohem", ale jak upraveným, dobrota! ;-) Moc zdravím!:-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

24. 10. 2020 22:07

Veronika.Hrozna: Verunko, dík za vložení, určitě příležitostně vyzkouším! :yes::-K A budu se těšit na další náplně! :yes::-D:-K Moc dík a zdravím! :-K:-K:-K

Coleta

24. 10. 2020 21:48

Jak jsem psala u nás se dělá tradičně jablkový s mákem. Netušila jsem, že se mu říká vídeňský. Nejlepší je druhý den odleželý, ale málokdy zůstane. Je fantastický, delikátní...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: jablko, mák mletý, rozinky, cukr vanilinový, cukr skořice, skořice mletá, cukr krystal, rum, máslo, višně, mák, cukr vanilkový, cukr skořice, cukr krystal, kůra citronová, rum, máslo, těsto listové, víno hroznové, krupice, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo vepřové

TopRecepty.cz

Vídeňský štrúdl a klasické náplně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJGE