Smetanové brambory pod pokličkou z krkovice

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky krkovice
1 kg brambor
cibule
sůl
pepř
hořčice
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Brambory řádně očistíme a nakrájíme na menší kolečka, která klademe do pekáče. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, vše osolíme a promícháme. Podlijeme trochou vody.

  2. Krkovici naklepeme,osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Masem pak přikryjeme brambory, takže nám vytvoří vlastně pokličku.

  3. Pečeme v troubě cca 45 minut ,zkratka do změknutí brambor, ale dáváme pozor, abychom nevysušili maso. Zhruba 15 minut před koncem maso odebereme, brambory s cibulí zalijeme smetanou, promícháme ,maso vrátíme zpět a dopečeme.

Komentáře k receptu Smetanové brambory pod pokličkou z krkovice

K receptu nejsou žádné komentáře.