Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
K tradiční štědrovečerní večeři u nás bezesporu patří bramborový salát a smažen kapr. Ozvláštněte tuto klasiku drobností, jako je parmezán ve strouhance nebo mletá paprika v mouce. Každý si tak může vybrat chuť, která mu bude vyhovovat.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra vykostíme. Pláty masa nakrájíme na porce a vložíme do vhodné nádoby, zalijeme mlékem, aby byly porce úplně ponořené a necháme do druhého dne v chladu.
Krok 2: Před přípravou je vyjmeme, důkladně osušíme, osolíme, opepříme. Část porcí obalíme lehce v mouce smíchané s paprikou a uděláme na másle přírodně.
Krok 3: Na druhou část si připravíme vylepšený trojobal. Část strouhanky smícháme se strouhaným parmezánem, část necháme jen tak. Obalujeme - mouka, vajíčka rozšlehaná s trochou piva, strouhanka s parmezánem, zase vajíčko a nakonec čistá strouhanka.
Krok 4: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, do kterého hodíme kolečko mrkve, aby se nám nepřepaloval, nebo v jiném oblíbeném tuku (ghí, sádlo). Vzniknou krásné kapří řízečky bez kostí, dokonale propečené, maso zpevněné válením v mléce, s jemným nádechem pikantnosti parmezánu.
Krok 5: Podáváme s bramborovým salátem. K podávání měsíčky citronu, každý si ochutí jak má rád.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Moje poznámka
Štědrovečerní kapří variace pro ty co kapra neradi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6PzR
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 6 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 15 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 22 minutami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 3 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 4 hodinami
Pangasius pod parmazánovou dečkou
poirotka před 4 hodinami
Čokoládové řezy s kokosem
Olivia1991 před 4 hodinami
Podzimní krémová polévka s opečenou slaninou a kapustičkami
tsmolova před 5 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 6 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 12 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Suroviny:
kapr,
mléko,
vejce,
pivo světlé,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
strouhanka,
parmazán,
máslo,
tuk na smažení
Komentáře (8)