Cuketové flíčky

Suroviny 2 porce

500 g mladé, neloupané cukety
250 g předem uvařených flíčků
máslo, sádlo nebo olej
3-4 stroužky drceného česneku
tymián dle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství tuku osmažíme na menší kostky nebo plátky pokrájenou mladou neloupanou cuketu. Ke konci smažení, kdy nám cuketa začne místy zlátnout, přidáme drobně nasekaný česnek, snítku nebo lístečky tymiánu, sůl, pepř a ještě krátce smažíme do rozvonění.

  2. Do cuketové směsi, pokud jsme milovníci masových pokrmů, můžeme přidat i drobně pokrájenou anglickou či Váhalovu slaninu, nebo pokrájenou cuketu osmažíme na drobně pokrájeném uzeném špeku.

  3. K ochucené osmažené cuketě přisypeme předem uvařené, scezené flíčky (případně široké nudle) a vše dobře promícháme, případně dochutíme solí a pepřem dle chuti.

  4. Podáváme samostatně, jako rychlou, levnou, lehkou, ale velmi chutnou večeři či oběd, se zeleninovým salátem, nebo jako přílohu, třeba k pečenému kuřeti, kdy do těstovin (nejlépe bez slaniny) vmícháme pár lžic výpeku z kuřete.

Poznámka od kuchařky

Zařadil jsem do kategorie "přílohy", více možností bohužel není.

Komentáře k receptu Cuketové flíčky

K receptu nejsou žádné komentáře.