Fíkové hvězdičky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 648 kJ / 1 828 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,14 g |
Tuky | 83,40 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 220,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem objevila v roce 1998 v časopise Praktická žena. Od té doby ho dělám každoročně a hvězdičky mají velký úspěch. Jen v původním receptu byl strouhaný perník (ale já mám radši bezlepkovou variantu a polévková lžíce skořice, což mi přijde moc). Recept byl uveden jako fíkové kroužky, ale naše rodina chce tradičně ty hvězdičky, nejméně dvojitou dávku. Do puntíku okopírovaný recept vyšel před pár lety tuším i v nějakém Albert magazínu jako fíkové trojúhelníčky. Ale já uvádím vlastní upravenou variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 4 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 9 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 11 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Jak používat čerstvé fíky? Lahodně sladké ovoce vnáší exotiku do naší kuchyně
Další recepty
Suroviny: array, ořechy vlašské, cukr, skořice, rum, koření do perníku, máslo
Fíkové hvězdičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ow4k
0 názorů