Plněné hovězí koule s restovanými žampiony

Suroviny 2 porce

500 g hovězího mletého masa - 10% tuku
50 g jakéhokoli tvrdého sýra
50 g šunky
koření na mletá masa nebo podle chuti
250 g žampionů
2 stroužky česneku
1 lžička rozmarýnu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso ochutíme kořením, rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvarujeme z nich placky.

  2. Nakrájíme šunku a sýr a rozdělíme na všechny placky, ze kterých poté děláme koule.

  3. Žampiony oloupeme a odstraníme nohy. Nakrájíme na čtvrtiny a nakrájíme česnek na plátky.

  4. Na rozpálenou pánev dáme smažit koule, otáčíme, aby se udělaly rovnoměrně. Maso pustí šťávu, na kterou pak přidáme česnek, žampiony, rozmarýn (můžeme lehce podlít) a krátce podusíme. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Podáváme buď samotné nebo s bramborami, hranolkami...

Komentáře k receptu Plněné hovězí koule s restovanými žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.