Jemná vajíčková pomazánka

Pomazánky Doba přípravy: cca 30 minut 9 názorů

Pomazánky Doba přípravy: cca 30 minut 9 názorů

Suroviny 4+

4 vejce natvrdo
2 lžičky plnotučné hořčice
120 g změklého másla
sůl - dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme si tak hodinu před přípravou pomazánky dojít do pokojové teploty (lépe se šlehá). Máslo a sůl dáme do větší mísy (nebo můžete použít kuchyňského robota) a pomocí tyčového mixéru několik minut třeme až máslo zesvětlá.

  2. Vejce oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Bílky nakrájíme na kostičky a přidáme k rozšlehanemu máslu a opět pomocí mixéru zašleháme, nakonec postupně přidáváme žloutek po žloutku vždy tak až se ten předchozí zcela spojí s máslovou  bílkovou směsí. Pokračujeme ještě minutu ve tření, aby se nám neudělaly hrudky.  

  3. Podávala jsem s vekou, ale je možné použít jakékoliv jiné pečivo, třeba i bezlepkové. Dozdobit můžeme třeba paprikami nebo jinou zeleninou dle vlastního výběru.

Komentáře k receptu Jemná vajíčková pomazánka