Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 576 kJ / 3 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,40 g |
Tuky | 239,75 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 79,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín.
Krok 2: Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté neoloupané brambory, které předtím několikrát propíchneme buď vidličkou nebo párátkem (aby troubě tzv. nevybouchly), posolíme, posypeme řeckými bylinkami a práškovou hořčicí. K bramborám přidáme bůček, podlijeme trochou vody.
Krok 3: Dáme do trouby na 220°C tak na 15 minut, poté maso přiklopíme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 90 minut. Během pečení maso občas podléváme výpekem.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Moje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 5 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 21 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 33 minutami
Domácí kečup
Mistrova před 1 hodinou
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 2 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 5 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 5 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 5 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 7 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 7 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl,
kmín celý,
voda,
brambory,
bylinky,
hořčice,
sůl
Komentáře (8)
A já bláha si doposud myslel, že se "krupón" nařezává proto, že aby bůček snáze pustil sádlo...
Prášková hořčice - je už tady konečně k mání jiná než Colman's ?