Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 576 kJ / 3 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,40 g |
| Tuky | 239,75 g |
| Vláknina | 11,25 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 79,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín.
Krok 2: Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté neoloupané brambory, které předtím několikrát propíchneme buď vidličkou nebo párátkem (aby troubě tzv. nevybouchly), posolíme, posypeme řeckými bylinkami a práškovou hořčicí. K bramborám přidáme bůček, podlijeme trochou vody.
Krok 3: Dáme do trouby na 220°C tak na 15 minut, poté maso přiklopíme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 90 minut. Během pečení maso občas podléváme výpekem.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Moje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 5 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 9 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 56 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 4 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 4 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 6 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 6 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 6 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 7 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 7 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 7 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 7 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl,
kmín celý,
voda,
brambory,
bylinky,
hořčice,
sůl
Komentáře (8)
A já bláha si doposud myslel, že se "krupón" nařezává proto, že aby bůček snáze pustil sádlo...
Prášková hořčice - je už tady konečně k mání jiná než Colman's ?