Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 576 kJ / 3 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,40 g |
Tuky | 239,75 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 368 mg |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 0,95 g |
Sacharidy | 79,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme, na kůžičce uděláme několik zářezů nožem, aby se v troubě nekroutil při pečení. Do zářezů vetřeme sůl a kmín.
Krok 2: Na pekáč s grilovacím roštem dáme omyté neoloupané brambory, které předtím několikrát propíchneme buď vidličkou nebo párátkem (aby troubě tzv. nevybouchly), posolíme, posypeme řeckými bylinkami a práškovou hořčicí. K bramborám přidáme bůček, podlijeme trochou vody.
Krok 3: Dáme do trouby na 220°C tak na 15 minut, poté maso přiklopíme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme cca 90 minut. Během pečení maso občas podléváme výpekem.
Zveřejněno 9. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Moje poznámka
Vepřový bůček s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AvK9
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 9 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 12 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 15 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 1 hodinou
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 3 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 7 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 7 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 9 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl,
kmín celý,
voda,
brambory,
bylinky,
hořčice,
sůl
Komentáře (8)
A já bláha si doposud myslel, že se "krupón" nařezává proto, že aby bůček snáze pustil sádlo...
Prášková hořčice - je už tady konečně k mání jiná než Colman's ?